Dodik: Zbogom Bosno, dobrodošao RS-egzit

0
205

Visoki predstavnik je podlac, pokušava da podvali odluke i zakone mimo Dejtona, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je obraćanje započeo rečima: „Goodbye BiH, welcome RS-exit“ („Doviđenja BiH, dobrodošao RS Egzit“).

Dodik je to kazao na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske. Skupština RS raspravlja o krizi u BiH nastaloj posle spornih odluka Ustavnog suda BiH. Dodik je kazao i da je Narodna skupština Republike Srpske „ključno mesto svih odluka“ i da samo ona može da govori u ime naroda.

„Mi ne smemo oklevati da donesemo odluke važne za našu budućnost. Ovaj put smo ozbiljni i nećemo prihvatiti neko drugo kretanje“, rekao je Dodik.

Dodik je dodao i da „Republika Srpska i srpski narod nemaju šanse u BiH jer se posmatraju kao kategorija koju Sarajevo i Bošnjaci ne prihvataju i koju mrze i žele da unište“, te da su „bošnjački političari uvereni da je došao trenutak za konačni obračun sa srpskim narodom“. Kako je dodao, „njihovo uverenje da će im stranci spasiti državu je naivno“. Takođe, rekao je da Srpska „nema nijednu drugu soluciju nego da se vodi svojim interesima“.

Dodik je rekao i da je posebna sednica sazvana jer je srpski narod prevaren.

„Pokušavaju nas napraviti manje vrijednim, računajući da samo oni znaju šta je za nas dobro. Sve o Ustavnom sudu je već rečeno. Ovaj put je taj sud otišao dalje i sebi dao za pravo da donosi odluke i prebacuje imovinu na BiH, a to joj ne pripada“, naveo je Dodik.

Srpski član Predsedništva je istakao da mnogi sa zapada misle da Srpska nije sposobna i spremna da brine sami o sebi.

Dodik se zahvalio liderima svih političkih partija na predanom radu i spremnosti da prevaziđu netrpeljivosti u odbrani interesa Srpske.

„Za 60 dana se vidimo, verujem da ćemo biti u onome što sam na početku rekao“, rekao je on.

epa.eu

Sputnik