Vlasti u Kazahstanu prvi podvrgli pedofila hemijskoj kastraciji!!!

0
206
Photo by Snapwire from Pexels

Do toga je došlo nekoliko meseci nakon usvajanja novog zakona, koji ovu metodu primenjuje za kažnjavanje pedofila.
Zvaničnici su saopštili da je neimenova osoba u Turkestanskom regionu, prema ovome zakonu pod nadzorom predstavnika Ministarstva zdravlja primila inekciju kojom se vrši hemijska kastracija.

Kazahstanski predsednik Nursultan Nazarbajev je doneo odluku da se više od 25.000 dolara izdvoji za 2.000 inekcija, kojima će biti podvrgnuti pedofili koji su napadali decu.

To je na konferenciji za štampu iznela Ljazata Aktajeva, zamenik ministra zdravlja.

Po usvajanju zakona, senator Birganim Aitimova je rekla da će se kastracija primenjivati tako što će se jednokratnim davanjem inekcije, a zasnovana je na potrebi da se spreči izvršenje seksualnog nasilja nad decom.

Prosto rečeno, primena inekcije će biti obavezna dva puta godišnje kako bi se osiguralo njeno sigurno dejstvo. Do sada je za ova krivična dela bila predviđena kazna do 20 godina zatvora. Za razliku od hirurške kastracije, hemjska kastracija po prestanku primene omogućava vraćanje seksuanih nagona i sposobnosti. Prema izveštajima, silovanja dece u Kazahstanu su se udvostručila na oko 1.000 godišnje od 2010. do 2014. godine. Kazahstan će koristiti ciproteron, steroidni antiandrogen, lek koji se koristi za lečenje raka.

Inače Kazahstan nije jedina zemlja koja je preduzela korake na tom pravcu. Pre nekoliko meseci je i vlada Velike Britanije saopštila da razmatra mogućnost hmijske kastracije za osuđene pedofile i seksualne prestupnike, kao češćim oblikom kazne. Razlika je u tome što bi britanski osuđenici mogli da biraju način kažnjavanja, zatvor ili kastraciju.

Do sada je u Velikoj Britaniji dobrovoljno ovaj tretman prošlo ukupno 120 silovatelja. Pri čemu lekari uključeni u ovaj tretman ne sumnjaju da on daje pozitivne rezultate, odnosno da hemijska kastracija deluje. Pored toga, britanskim zatvorenicima su propisani i lekovi koji otklanjaju seksualne nagone, koji se moraju redovno koistiti kako bi efekat bio stabilan.

Photo by Pixabay from Pexels