MDI – mini dental implant – jednostavno rešenje komplikovanih situacija

0
265

Mini dental implanti su nastali iz težnje da se u slučajevima velike koštane atrofije omogući pacijentima ugodno i stabilno nošenje proteze. Predstavljaju dugovečno rešenje koje daje rezultate odmah.

Indikacije za ovu vrstu implantata su veoma uske, ali i striktno specijalizovane.

mini dental implantat

Svojim malim prečnikom ( 1.8; 2.2 mm), omogućuju ugradnju u ekstremno uske i oštre grebene, kakvi se najčešće javljaju kod pacijenata koji dugi vremenski period nose proteze. Ugrađuju se bez odizanja reza (sem ako je procena hirurga da se mora načiniti rez), a opterećenje neposredno po ugradnji.

Reč je o jednodelnim implantima oblika zavrtnja, sa retencionim elementom u obliku kugle, na vrhu. Retenciona kapica koja ide u protezu, u sebi nosi silikonski prsten, koji čini da se proteza po opterećenju nosi bez pomeranja i mogućnosti da ispadne. Minimalni broj implantata za donju vilicu je 3, a optimalni 4, dok je za gornju vilicu neophodno 6 implantata.

Za vilice koje nemaju visinu, ali imaju širinu, za implantatima nošenu protezu, preporučuju se jednodelni implantati oblika korena zuba.

Za više informacija o vrsti implantata i načinu ugrađivanja možete se informisati na sajtu Poliklinike Oral B Čukić ili dobiti direktne odgovore na svoja pitanja na linku OVDE.

http://www.mojzubar.com