Milova Crna Gora je danas najveći neprijatelj Srba i Srbije u okruženju

0
309
EPA/BORIS PEJOVIC

Prosto je neverovatno gledati i slušati režimske i okupacione medije u Srbiji ovih dana dok izveštavaju o protestima Srba u Crnoj Gori koji traju već par nedelja a usmereni su protiv tzv. Zakona o slobodi veroispovesti koji je naprečac i posle hapšenja opozicionih i srpskih poslanika usvojila crnogorska skupština negde posle ponoći. Ne samo da je neverovatno gledati i slušati okupacione i režimske medije već je neverovatno gledati i slušati saopštenja koja dolaze iz Mitropolije crnogorske primorske koja za čitavo vreme trajanja protesta evo već više od dve nedelje nijednom ali nijednom nije pomenula Srbe u kontekstu sa tim protestima.

Uvek se i svuda potencira da protestuju nekakvi „vernici“ ali se nikada i nigde ne kaže da su to vernici SRPSKE pravoslavne crkve. Taj apsurd crnogorčenja Srba otišao je toliko daleko da je pre neki dan u Baru od strane organizatora protesta „Ne damo svetinje“ naglašeno da je na litiji dozvoljena samo stara zastava kneževine Crne Gore. Drugim rečima Srbima u Baru je poručeno da ne nose srpske zastave. Kome i zašto to treba? Pa zar se boreći za svetinje ne borite za sve svetinje od kojih je jedna i ta srpska zastava?! Ako ta srpska zastava smeta milovim izrodima i fukari a što bi ta zastava smetala sveštenicima SRPSKE pravoslavne crkve?

Ima li bre koga da se ne stidi što je Srbin i ko će javno kao Srbin da ispoveda svoju hrišćansku veru? Odakle su i čiji su tu silni Crnogorci? Da li su i oni pali sa Marsa ili da kojim slučajem ne vode poreklo kojim slučajem od Hrvata i šiptara? Ili su svi do jednog loza i izdanak Srba? Pa čak i oni izrodi koji danas vode neoustašku politiku u Crnoj Gori. Odakle ta potreba i želja da se stalno potencira to silno crnogorstvo? Pa pored Mila Đukanovića i njegovih izroda to crnogorstvo najviše se potencira u Mitropoliji crnogorsko primorskoj koja je i iz svog naziva izbacila ono srpska kako bi odobrovoljila neprijateljsku politiku i strategiju crnogorčenja Srba i stvaranja nove nacije. Po istom šablonu i modelu po kojem su jugoslovenski komunisti stvorili Makedonce i Bosance tj. Bošnjake pa su im na srpskim vekovnim teritorijama napravili i republike a potom i međunarodno priznate države. Otkuda potreba da se na srpskoj vekovnoj zemlji stvara nekakav neoustaški crnogorski narod i kome ta i takva politika služi? Kome je to toliko stalo da na jadranskoj obali završi proterivanje, uništenje i unijaćenje ono malo preostalih Srba koji su nekada i to ne tako davno živeli duž čitave jadranske obale?

Šta je to Mitropolija Crnogorsko primorska dobila skidanjem srpske zastave sa Cetinskom manastira i šta je dobila što je sa svih zvaničnih dokumenata mitropolije uklonila ono srpska? Šta ste dobili od Milove fukare i izroda zadnjih 30 godina a da je vama, Srbima i crkvi išlo u prilog? Šta dobijate stalno naglašavajući autonomiju odlučivanja Mitropolije pa čak usput pominjući i nekakvu autokefaliju?! Pa danas Srbi u Crnoj Gori ne mogu i ne smeju da istaknu srpsku zastavu a da ih neka odnarođena budaletina ne privodi u policiju i maltretira? Šta ste to dobili konstatnim povlačenjem pred jednim izrodom i narkomanom koga još nazivate Gospodinom?! Šta ste to toliko dobili za žrtvovanje svega srpskog? Šta dobijate tim što se stidite srpskog porekla i imena koje više čak ni u usta ne uzimate? Imate li bilo kakav suvislan odgovor na ova pitanja? Šta vam to pevaju tu silni okupljeni „vernici“ svaki dan na protestima i litijama koji izgleda mnogo bolje od vas znaju ko su i kome pripadaju?

Mislite li da će se izrodi koji su ogrnuti ustaškim crnim zastavama zaustaviti pošto vam otmu crkvenu imovinu i istu raskrčme kao što su raskrmčili narodnu i državnu imovinu u Crnoj Gori? Što šizofrenu politiku vode Milo i njegovi izrodi i plaćenici nego što vi iz Mitropolije već decenijama povlađujete toj politici i dajete joj manje ili više neskrivenu podršku. Toj komunistčkoj politici koja je na vekovnoj srpskoj zemlji i među Srbima izrodila neoustaše kakavih se ne bi postideli ni Pavelić ni Milo Budak. Dokle ćete sa neprijateljem koji vam radi o glavi da pregovarate? O čemu to da pregovarate? Da li će danas ili za koju godinu da vam prerežu vrat? Sa takvima se ne pregovora. Takvima se samo ispostavljaju zahtevi i rokovi za njihovo ispunjenje. Od povlačenja i pregovora sa tim zlom u zadnjih 30 godina aposlutno ništa niste dobili. Ili ste mnogo glupi ili su ti što vas vode onaj vražiji kot kojega se Vladika Rade toliko plaši. Kada ćete shvatiti da od povlačenja i uzmicanja nema nikakve koristi i da ste uvek i samo na gubitku? Pred kim se bre na kraju krajeva to povlačite i od koga to zazirete? Zar vam zaleđina nisu srpska Hercegovina i Srbija?

Od vas koji crnogorčite Srbe u Crnoj Gori bilo da vas za to plaćaju ili ste glupi kao bukve gori su samo majmuni na vlasti i oko nje u Srbiji. Ovom nesrećniku od patrijarha kojeg su nam uvalili iz onog šešeira koji je džarao onaj Lavrentije treba pozivnica da ode do svoje dece i braće u Crnu Goru i pruži im podršku da istraju pred najvećim i najgorim neprijateljem koga Srbi i Srbija danas imaju?! Da je pokojni Paja živ on bi dosada pet puta peške stigao u Crnu Goru u onim njegovim pohabanim i pocepanim cipelama. Njegovom nasledniku na prestolu srpske patrijaršije izgleda se pokvario mercedes pa su mu Berane i Pljevlja mnogo daleko. Ono onoga što radi Vučić sa njegovim izrodima i idiotima koje je okupio oko njega kada je reč o Crnoj Gori i položaju tamošnjih Srba i njihove crkve teško je govoriti. Gledati sve to danas i shvatiti koliki je i kakav pad i lom doživela srpska država kojoj su danas na čelu teški idioti i budale mora da boli svakog Srbina. Od onoga što se dešava u Crnoj Gori gora je samo primitivna naprednjačka rulja i fukara koja je srpsku državu i narod u samoj Srbiji toliko i tako unizila i ponizila da je to za prosto ne poverovati.

Slava Bogu da majke još rađaju Obiliće i da ih je puna kako Crna Gora tako i Srbija. Daće Bog pa da zajedno završimo sa neprijateljima kojih je puno oko nas ali i među nama. Ovi među nama su mnogo opasniji i gori od onih koji su oko nas. Neka braći mojoj srpskoj u Crnoj Gori Sveti Vasilije Ostroški molitvama njegovim podari celomudrenost, snagu i volju da unište zlo koje je na njih krenulo. A neka i Srbima u Srbiji konačno stigne iz dupeta u glavu da na vlasti imaju teške bolide koji prstom vola u dupe ne znaju da ubodu.

Milinko Milinčić / Srbija danas