Episkop bački Irinej predvodio protestnu šetnju u Novom Sadu u znak podrške SPC u Crnoj Gori

0
247

Mirnom šetnjom od Trga Republike do Gradske kuće, građani Novoga Sada, predvođeni svojim Episkopom, iskazali su odlučno protivljenje nasilnom oduzimanju crkava i manastira, i uputili molitve Gospodu da urazumi predstavnike vlasti u Crnoj Gori da prekinu sa nasiljem i otimanjem imovine Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori

Njegovo Preosveštenstvo Episkop bački Irinej, zajedno sa Episkopom mohačkim Isihijem i sveštenstvom Eparhije bačke, prisustvovao je 30. decembra 2019. godine, na Trgu Republike u Novom Sadu, protestu organizovanom protiv usvajanja diskriminatornog „Zakona o slobodi veroispovesti (!) i pravnom položaju verskih zajednica” u Crnoj Gori, i time je pružio punu podršku odbrani pravâ Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

Mirnom šetnjom od Trga Republike do Gradske kuće, građani Novoga Sada, predvođeni svojim Episkopom, iskazali su odlučno protivljenje nasilnom oduzimanju crkava i manastira, i uputili molitve Gospodu da urazumi predstavnike vlasti u Crnoj Gori da prekinu sa nasiljem i otimanjem imovine Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori.

In4s