Milo diže helikopter na Srbe! Sve više vernika izlazi na ulice!

0
374
Небојша Бабовић @Brodonacelnik

Deo specijalne jedinice MUP-a Crne Gore upućen je u Berane, s ciljem razbijanja eventualne blokade magistralnih putnih pravaca, koju su proteklih dana sprovodili vernici SPC gnevni zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti koji je podigao tenzije u državi do tačke ključanja.

Srpska pravoslavna crkva i opozicioni lideri u Crnoj Gori pozivaju na mirne demonstracije ali se plaše ubačenih provokatora koji bi mogli da izazovu sukobe i iniciraju akciju policije.

Takođe, čelnici crnogorskog MUP-a planirali su da u ponedeljak uveče iznad Zete podignu helikopter sa termovizijskom kamerom, kako bi „locirali“ pobunjene građane u slučaju okupljanja.

Građani Berana i danas se okupljaju da iskažu neslaganje sa otimanjem srpskih svetinja koje je najavio režim Mila Đukanovića.

U gradovima Crne Gore nastavljaju se protesti vernika Srpske pravoslavne crkve protiv namere režima Mila Đukanovića da država otima crkvenu imovinu i onemogući sveštenike Srpske pravoslavne crkve da slobodno i u miru vrše službu.

Danas se u Beranama okupio još veći broj građana nego juče, kako bi pružio otpor i poslao snažnu poruku da se neće pomiriti sa sramnim zakonom kojim se targetira srpski narod i njena Crkva u Crnoj Gori.


Nebojša Babović @Brodonacelnik