SRBSKI NARODNI POKRET – IZBOR JE NAŠ: Povodom održavanja crkveno-narodnog sabora u Nikšiću

0
148

Banja Luka, SNP – Izbor je naš smatra da je crkveno-narodni sabor, održan u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, pokazao jedinstvo naroda i crkve, da su oni jedno, i da nema te države koja može razoriti Crkvu, a narod učiniti skupom pojedinaca, otkinutim od duhovnog, istorijskog i životnog korijena. Naprotiv, prije će se desiti da narod izgradi državu koju će voljeti, a ona će znati zaštititi istinske i neprolazne vrijednosti.

Crkveno-narodni sabor je organizovan, kako bi bila poslata poruka da je ideja otimanja imovine SPC u Crnoj Gori, suluda i da se tako nešto ne pokušava učiniti.

Da li je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović ponosan što je stvorio razloge i situaciju da se dignu mošti Svetog Vasilija Ostroškog i donesu u Hram u Nikšić?

Da li bi zaista predsjednik Đukanović bio zadovoljan i srećan, kada bi razorio Srpsku Pravoslavnu Crkvu u Crnoj Gori? A ne može da je razori.

Neki kažu da je predsjednik Đukanović vizionar. Ako je to tako, onda slušajući poruke sa sabora, ne samo da će misliti na svoju djecu i nerođene potomke, već će svoju pažnju i razmišljanje usmjeriti ka smrti. I takvo razmišljanje će ga navesti na najbolje odluke. Izabrati vječnost i ljepotu, ili „škrguta zuba“.

Iako je spriječen dolazak velikog broja vjernika iz Republike Srpske i Srbije na sabor u Nikšiću, a Srpski član u Predsjedništvu BiH, Milorad Dodik, to nazvao činom nepoštovanja i lošom porukom za region, nisu mogli spriječiti da veliki broj vjerujućih iz regiona u molitvi i preko nje budu sa svima onima koji su na Saboru, a iz Banja Luke da se kaže, živjela Crna Gora, Srpska i Srbija, živjeli Srbi. I neka bude mir na zemlji i dobra volja među ljudima.

 

Dane Čanković

Predsjednik SNP – Izbor je naš