Ukrajinci bi da zabrane dolazak političarima sa Krima u Srbiju!!!

0
826

Ukrajinski ambasador Oleksandar Oleksandrovič ocenio je kao provokaciju posetu Srbiji predstavnika sa Krima, koji u Beogradu borave sa delegacijom Državne dume Rusije. On je izrazio nadu da se niko od predstavnika srpskih vlasti neće sastati sa njima.

Ukrajinskom diplomati nije jasno ni zašto su te „posete uopšte dozvoljene u Srbiji, koja podržava teritorijalni integritet Ukrajine“

„Srbija ne priznaje Krim, kao što Ukrajina ne priznaje Kosovo. Naše dve zemlje su prijateljske i nadam se da u budućnosti neće biti takvih provokacija na račun Srbije i Ukrajine“, rekao je Oleksandrovič, preneo je B92.

Ruska delegacija, koju čine zamenica predsednika Odbora Državne dume Rusije za spoljne poslove, poslanica s Krima Natalija Poklonska i zamenik predsednika Saveta ministara Krima i stalni predstavnik predsednika Rusije za Krim Georgij Muradov, juče je posetila Skupštinu Srbije, a danas je u Ruskom domu održana konferencija „Beogradski dijalog. Evropski otvoreni forum: Za konstruktivne odnose sa Rusijom i priznanje volje naroda Krima“.

Sputnik