Srpska liga: Novi Sad pozitivan primer borbe protiv bele kuge

0
232

 

Novi Sad, 5.12.2019 – Da je pitanje bele kuge u Srbiji, koja ugrožava opstanak srpskog naroda na ovim prostorima, ozbiljan problem sa kojim treba efikasno da se bori svaka lokalna samouprava u našoj zemlji, potvrđuje i pozitivan primer Novog Sada, u kome će od 1. januara 2020. godine 16.500 dece besplatno, o trošku Grada, boraviti u predškolskim ustanovama – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).


Photo by Wayne Evans from Pexels

Zahvaljujući gradonačeniku Milošu Vučeviću i odgovornoj gradskoj vlasti, Novi Sad će dati veliki doprinos u zaustavljanju negativnog priprodnog priraštaja koji je pogodio, ne samo jedan grad već i celu Srbiju – kaže Đurđev, dodajući da je finansijska pomoć roditeljima u Novom Sadu dokaz koliki značaj Grad pridaje brizi o svojim građanima i najmlađim Novosađanima, bez kojih nema budućnosti.

 

Treba napomenuti, da ovakvi projekti ne bi mogli biti realizovani da nema novih investicija koje su značajnoj meri doprinele rekordnom iznosu gradskog budžeta, a za šta je posebno zaslužan gradonačelnik Vučević koji profesionalno obavlja svoj posao u interesu svih građana Novog Sada – zaključuje Đurđev.