Savez za Srbiju koči održivi razvoj Novog Sada

0
220

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev ocenio je kao skandalozne izjave predstavnika Saveza za Srbiju izrečene tokom skupa protiv daljeg uređenja Limanskog parka u Novom Sadu. „Ljudi iz tzv. Saveza za Srbiju ponovo rade ono što jedino umeju, a to je da plaše građane Novog Sada fabrikujući notorne laži. Njima i dalje smeta svaki pokušaj vladajuće snage u Novom Sadu da od njega načini bolje i udobnije mesto za život svih nas. Ja ih razumem, jer se oni već godinama nalaze u situaciji na koju nisu navikli. Novi Sad koji se razvija je u njihovo vreme bio misaona imenica“ – rekao je Đurđev.

Osvrćući se na saopštenje Saveza za Srbiju po kome gradske vlasti planiranom rekonstrukcijom Limanskog parka žele da betoniraju isti i time izvrše „urbanističko i ekološko nasilje“, Đurđev napominje da iza takvih optužbi ne stoji struka, već bezidejna politika opozicije. „Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je jasno istakao da su urbanisti planom detaljne regulacije za Limanski park predvideli da 9,91 hektara ili 77,6% bude pod zelenim površinama. Park će planiranom rekonstrukcijom imati 35% više stabala nego sada. Plan regulacije parka se nalazi na javnom uvidu i sve je transparentno“ – istakao je predsednik Srpske lige.

Đurđev je upozorio da predstavnici Saveza za Srbiju svojim optužbama da se iza projekta rekonstrukcije krije nameštanje profita investitorima teraju iz Novog Sada zainteresovane investitore i u ostalim oblastima.

„Predstavnici tzv. Saveza za Srbiju ponovo svojim neodgovornim i politikantskim izjavama narušavaju ugled Novog Sada, grada koji u poslednjih nekoliko godina beleži rast privrede, ali i prirodnog priraštaja. Tim ljudima se stalno priviđaju nekakvi sumnjivi investitori sa punim koferima novca kojim će potkupiti gradsko rukovodstvo. Tu se zapravo radi o autoprojekciji, jer se sve to dešavalo u njihovo vreme“ – uveren je Đurđev. Komentarišući izjave iz tabora Saveza za Srbiju poput „ne damo vam Limanski park“, predsednik Srpske lige upozorava da je zapaljiva retorika poslednje utočište istrošenih političara.

„Oni nisu vlasnici Limanskog parka, već su to građani Novog Sada. Građani Novog Sada im nikada nisu dali poverenje da zastupaju njihove interese, jer ta frankenštajn koalicija nikada nije ni izašla na izbore. Iza njih stoje laži i uvrede, a iza Miloša Vučevića projekti poput izgradnje novog Žeželjevog mosta i godine uspešnog ekonomskog razvoja Novog Sada“ – zaključio je Đurđev.