(VIDEO) Kako je 2006. deo Srbije nedaleko od Bačke Palanke poklonjen Hrvatskoj

0
678

U to vreme Tomislav Bogunović iz Demokratske stranke je bio predsednik opštine Bač a obavljao je i funkciju pomoćnika pokrajinskog sekretara za zdravstvo socijalnu politiku i demografiju.

Bogunović i Tadić su povukli srpsku policiju sa Vukovarske ade i potom je predali Hrvatskoj.

„Usred te noći, kada smo otvarali Adu, zvao me neki general da me ljutito pita ko mi je dozvolio da predam našu teritoriju.

Ja sam mu odgovorio da zove svog vrhovnog komandanta Borisa Tadića“, seća se u razgovoru za BBC na srpskom tadašnji predsednik opštine Bač Tomislav Bogunović.

Predaja ovog dela Bačke i Srbije Hrvatskoj zamaskirana je tobožnjim otvaranjem Ade za kupanje. Ali na Adu iz Srbije tj iz Bačke se može ići samo sa pasošem. Ada je otvorena za kupanje ali ne i za građanima Srbije jer je sada zvanično deo Hrvatske države.

Sporna teritorija severne granice Hrvatske sa Srbijom proteže se na oko 260 kilometara. Za granicu Srbije i Hrvatske se smatra sredina Dunava a Ada leži na levoj obali dunava i oduvek je bila deo Bačke.

Bogunović je inače poznat i po tome što je kao predsednik opštine Bač bez ikakvog realnog povoda dodelio poznatom kantautoru i promoteru DS Đorđu Balaševiću titulu počasnog građanina. Ova titula je kasnije povučena.

Patriot