“Žogarija-loptarija“ stiže u Kikindu, svideće se osnovcima

0
306

Sportska, zabavna i edukativna manifestacija „Žogarija-loptarija“ po prvi put, održaće se u centru Kikinde. Narednog utorka, 10. septembra, osam ekipa iz gradskih osnovnih škola takmičiće se u u četiri discipline. Grad Kikinda je pokrovitelj manifestacije. Odsek za poslove razvoja grad, u saradnji sa Školskim sportskim savezom, ovom prilikom još jednom će pokazati da je naš grad dobar domaćin:

Naš cilj je da svaku priliku iskoristimo za promociju sporta, zdravlja dece, rodne ravnopravnosti i sve što je savremenom svetu neophodno, poput razvijanja ekološle svesti. Naše je da na najboji način predstavimo svoj grad i pošaljemo poruku da su svi uvek dobrodošli da nas posete- rekla je Svetlana Mirčić Vukobrat, predsednica Školskog sportskog saveza.

Sportska manifestacija „Žogarija-loptarija“ počeće u 14 i 30 sati fudbalom na mini-terenu, nakon ćega će uslediti igra spretnosi, potom kviz znanja o elementarnom poznavanju regiona i Srbije, a za sam kraj ostavljena je igrica „I vi profesore“. Ova manifestacija je zasnovana na sportu, ali je njen cilj promovisanje fer-pleja među decom, rodna ravnopravnost i prave vrednosti koje se deci prenose na adekvatan i didaktički način, objasnio je zastupnik te manifestacije za Srbiju, Goran Delić. “Žogarija-loptarija“ je međunarodna manifestacija nastala pre 14 godina u Sloveniji, a do sada je na direktan i indirektan način uključila više od dva miliona dece.

Foto Fejsbuk
Grad Kikinda