Putin: Rusija neće zavisiti od zapada, njihova era se završava!!!

0
307

Vladimir Putin je juče nastupio na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku i rekao – zamoljen da otkrije hoće li se odazvati pozivu da ide na naredni samit G-7 (u SAD) – kratko rekao:

„Smatram da se epoha Zapada završava“.

Prethodno je saopštio da će i Rusija proizvesti rakete, koje su bile zabranjene Sporazumom o raketama srednjeg i malog dometa, ali da ih neće rasporediti sve dok to ne učine Sjedinjene Države.

Naglasio je da ga brine eventualno američko raspoređivanje `zabranjenih raketa` u Japanu i Južnoj Koreji jer bi predstavljalo pretnju velikom delu teritorije Rusije. Posebno bazi ratnih brodova u Vladivostoku i podmornica na obali Kamčatke.

Predsednik RF je u ovom kontekstu podsetio Amerikance ne poznate reči koje oni pripisuju svom gangsteru Al Kaponeu: ubedljive reči su dobre ali veći efekat imaju ubedljive reči i Smith & Wesson.

Putin je učesnicima Foruma rekao da je Donaldu Trampu nudio da SAD kupe od Rusije hipersonično oružje, uključujući hipersonične udarne raketne sisteme.

Ispričao je: „Donaldu sam rekao: želiš li da ti te sisteme prodamo? Tako ćete to oružje i vi imati pa će postojati na tom planu ravnoteža. Sa američke strane je odgovor bio da će i oni te sisteme uskoro proizvesti. U redu, neka proizvode, ali bi im bilo jeftinije da od nas kupe. Mi bismo na tome zaradili, a bila bi uspostaljena ravnoteža“.

Ruski lider je u nastavku rekao: „Mi smo bili spremni i na kooperaciju sa Amerikancima povodom našeg putničkog aviona MS-21. Kooperacija sa njima povodom određenih delova i sklopova bila bi umesna jer oni od nas kupuju titan u velikim količinama i proizvode `Boinge` od našeg titana. Možda je i bolje što su odbili jer u proizvodnji tih aviona nećemo ni od koga zavisiti“.

Foks njuvs

Intermagazin