Mikela Telatin šefica Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u Srbiji

0
581

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa šeficom Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) Mikelom Telatin o nastavku saradnje na projektu „Osnaživanje centara za socijalni rad na teritoriji Republike Srbije“.

Ministar Đorđević rekao je da su do sada uspešno završene tri faze projekta uz pomoć kojih je dobijeno nekoliko preporuka za reorganizaciju načina rada centara za socijalni rad i profesionalne kompetencije zaposlenih u centrima za socijalni rad na teritoriji Republike Srbije. Kako kaže, time su postavljene osnove za reorganizaciju posla u svim centrima za socijalni rad na teritoriji cele Srbije.

Foto jutjub

„Naredni koraci ka ostvarenju inicijalnog projekta, koji bi kao rezultat imao potpuno rekonstruisan sistem socijalne zaštite i centre za socijalni rad po meri građana, jesu analiza kategorija centara za socijalni rad, implementacija predloga mera za poboljšanje socijalne zaštite, kao i infrastrukturni radovi u centrima za socijalni rad sa istim ciljem“, istakao je Đorđević i dodao da je ovaj projekat veoma značajan, kako za Ministarstvo tako i za sve građane Republike Srbije.

Ministar je zahvalio UNOPS-u na značajnoj i kontinuiranoj podršci kada su u pitanju zalaganja Republike Srbije da se svim njenim građanima obezbedi kvalitetan sistem socijalne zaštite i poboljšaju uslovi života.

Foto jutjub

Šefica UNOPS-a Mikela Telatin istakla je da je zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Ministarstvom kao i rezultatima prve tri faze projekta i dodala da je UNOPS spreman da nastavi saradnju i pruži adekvatnu podršku u narednim koracima. Takođe, istakla je veliko zadovoljstvo zbog pružene mogućnosti da učestvuju u ovom projektu koji će svim građanima Srbije poboljšati kvalitet života kroz rekonstrukciju centara za socijalni rad i poboljšanje kvaliteta u pružanju usluga socijalne zaštite.