Vučević: Neozbiljno je očekivati da onaj ko ima podršku oko 10 procenata birača predlaže premijera

0
4088

Nakon najava da će budući premijer biti Ivica Dačić, lider SPS-a i aktuelni šef diplomatije, naprednjaci uzvraćaju i poručuju da će insistirati na tome da budući predsednik Vlade bude izabran na predlog Srpske napredne stranke!

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a, kazao je da će saglasno svačijoj snazi i doprinosu ići i broj eventualnih mandata.

– Politika po kojoj Vučić osvaja glasove, a ostali raspoređuju mandate više neće biti moguća – kazao je on i istakao da se slaže sa Vučićevom izjavom „prvo skoči, pa reci hop”, koju je lider SNS-a dao komentarišući navode nekih medija da će Ivica Dačić, lider SPS-a, biti premijer posle izbora na proleće.

Upitan da li će nakon izbora insistirati na tome da premijer bude iz redova SNS-a, Glišić je odgovorio:

– Insistiraću na tome da to bude predlog SNS-a. Ana Brnabić nije naša članica, ali jeste naš predlog i pokazala se kao veoma dobro rešenje.

Miloš Vučević, potpredsednik SNS-a, kazao je da očekuje da SNS ostane korektan i solidan koalicioni partner, ali sa većim kapacitetom i učešćem na listi.

– Svakako nas čeka revizija odnosa u koaliciji pred sledeće izbore u smislu da se sagledaju zalaganje i solidarnost u ovom mandatu, ali i podrška koju imaju svaka članica koalicije i njihovi lideri – poručio je i dodao da je neozbiljno unapred pričati o kandidatima za premijera, a izbori nisu ni raspisani.

– Posebno je neozbiljno očekivati da onaj ko ima podršku oko 10 procenata birača predlaže premijera, u odnosu na SNS i Aleksandra Vučića, koji uživaju podršku oko 55 odsto glasača. Kada se završe izbori, kada vidimo izborne rezultate, donećemo na stranačkim organima odluku o kandidatu za predsednika Vlade – naveo je Vučević.

Intermagazin