AMERIKA NE MOŽE DA NAREĐUJE VUČIĆU I ZATO MORA DA SARAĐUJE SA NJIM

0
321

SAD konačno cene stav Srbije jer je ona politički jedinstvena.

,,SAD su konačno indirektno priznale da se status KiM ne može rešiti bez učešća Srbije“ – izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. ,,Sjedinjene Države su 2008. godine priznale nezavisnost tzv. Kosova bez ikakve konsultacije sa zvaničnim Beogradom. To nije bio samo pokazatelj njihove moći, već i naše nemoći. To je proizvod politike onih koji danas napadaju predsednika Vučića. Onih koji su dozvolili pogrom Srba sa KiM, onih koji su izgubili Crnu Goru na referendumu 2006. i, na kraju, onih koji su nemo posmatrali priznanje kosovske nezavisnosti 2008.“ -podsetio je Đurđev. On dodaje da predsednik Vučić u nemogućim uslovima postiže ogromne rezultate kada je reč o kosmetskom problemu.

,, SAD, koje su sve ove godine bespogovorno branile punu nezavisnost KiM kao jedinu opciju za stolom, sada su spremne da saslušanju Vučića u njihovom dvorištu. To je zato što su Srbi konačno dobili političkog lidera koji je sposoban da okupi celu naciju zarad odbrane vitalnih državnih interesa. To mogu samo lideri koji situaciju sagledavaju iz šireg ugla, a samo takvi političari i mogu biti američki sagovornici“ – kategoričan je predsednik Srpske lige.

Đurđev napominje da Vučić nikada nije rekao da će odustati od borbe za KiM, niti da će pristati na bilo kakve ultimatume i pritiske.

,,Opozicija, koja moli Boga da Vučić prizna nezavisno Kosovo kako oni sutra ne bi morali to da urade, sada osuđuje njegove poteze. Govorili su da je Briselskim sporazumom priznao nezavisnost KiM, iako su oni pokrenuli pregovore. Situacija na terenu je potpuno drugačija. Vučićeva Srbija je izdejstvovala 15 povlačenja priznanja tzv. kosovske nezavisnosti i dovela SAD u situaciju da traži prekid te kampanje, ali i da prizna da Srbiju konačno vidi kao sagovornika. Nijedna međunarodna organizacija više ne želi da primi lažnu državu Kosovo u svoje redove. Ko je tu izdajnik, a ko se bori kao David protiv Golijata, narod je pokazao u više izbornih ciklusa.“ – istakao je Đurđev.

Naš sagovornik je zaključio da su povećane takse koje su i dalje na snazi crvena linija preko koje, uprkos ogromnim pritiscima, Vučić ne želi da pređe. Takav stav će, ubeđen je Đurđev, doneti državotvorne plodove već u bliskoj budućnosti.

srpskaliga.rs