Nakon odgovora srpskih politikologa, Izraelski ambasador u Hrvatskoj promenio stav

0
712

Hrabrom odgovorima mladi politikolozi su uspeli da promene stanovište Njegove Ekscelencije ambasadora države Izrael u Republici Hrvatskoj Ilana Mora o karakteru događaja Oluja. Vođeni željom da se temelj nepobitno važnih istorijskih činjenica u periodu Drugog svetskog rata i devedesetih godina i sudbine koju je srpski narod doživeo ne menja, ovi mladi rodoljubi su pokazali da se njima ne da manipulisati.

Kako to uvek biva, kada istina nezadrživo pokušava izaći na videlo, njihovi tviter profili su za manje od 15 minuta konkretnih objava, postali objekat smetnji u funkcionisanju tviter naloga i rezultirali privremenim paralisanjem funkcionalnosti, pa su tvitovi obrisani.

Nadajmo se da će ovaj inovativan čin odgovornosti, podstaći da i pored ambasadora Ilana Mora, zvaničnici u vladi i predsedništvu Republike Hrvatske razmisle o svom stavu i karakteru događaja koji nazivaju “Dan pobjede” i truditi se da u neposrednoj budućnosti, ne samo neutrališu negativne reperkusije Oluje, već i da se ugledajući na Srbiju, daju doprinos u očuvanju regionalnog mira i stabilnosti, što negiranjem jezivog pogroma koji se desio 04. 08. 1995. godine svakako ne čine.

 

Autor Marko Radonjić