Načelnik Generalštaba Vojske Srbije sa generalom armije Valerijem Gerasimovim na otvaranju „Međunarodnih vojnih igara 2019“

0
162
Министарство одбране Републике Србије

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u službenoj poseti Ruskoj Federaciji, tokom koje je imao susret sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga zemlje domaćina generalom armije Valerijem Gerasimovim prisustvovao otvaranju „Međunarodnih vojnih igara 2019“.

Tokom susreta sa generalom Gerasimovim razgovarano je o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, kao i o daljem unapređenju vojne saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije. Tom prilikom je potvrđena spremnost za nastavak svestrane saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Načelnik Generalštaba je zahvalio generalu Gerasimovu na pomoći Ruske Federacije u opremanju Vojske Srbije, ističući da će naša vojska nastaviti da razvija svoje sposobnosti u saradnji sa svim partnerskim državama.

U parku „Patriot“ kod Moskve, general Mojsilović je prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja „Međunarodnih vojnih igara 2019“ i na poligonu „Alabino“ pratio prvu trku u disciplini „Tenkovski biatlon“ u kojoj se takmiče i pripadnici Vojske Srbije.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije