Amfilohije je na Sinjajevini potpisao peticiju protiv pretvaranja planine u NATO poligon!!!

0
112
Foto Fejsbuk

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da se na Sinjajevini ne sme uspostaviti vojni poligon jer bi to zatrovalo i uništilo tu svetu planinu.

On je rekao i da vlast planira da je da u ruke naslednicima naci-fašizma.

Amfilohije je na Sinjajevini potpisao peticiju kojom se traži da ta planina bude proglašena za park prirode i da se odustane od uspostavljanja vojnog poligona na njoj, saopšteno je iz NVO „Sačuvajmo Sinjajevinu“.

Kako dodaje, današnja vlast hoće da oskrnavi ovu svetu planinu.

– Kosovo i Metohija su zatrovani uranijumom, a vlast hoće isto da uradi Sinjajevini, da zatruju zemlju i vodu. Hoće da je daju u ruke okupatorima, naslednicima naci-fašizma – rekao je Amfilohije.

Kako navodi, oni hoće Sinjajevinu da pretvore u „poligon za zločine“.

– Zar zbog toga postoji vlast u Crnoj Gori? Narode, imate blagoslov da branite ovu planinu, da se ne skrnavi i da ne krenu odavde novi zločini kao što kreću od Bondstila. Nadam se u Boga da će ovi naši što su na vlasti da shvate da to nije čast i dostojanstvo Crne Gore. Besčašće je da se dozvoli da se ovde uspostavi vojni poligon. Na ovom mestu mora da se kaže istina Božija – poručio je mitropolit crnogorsko-primorski.

Crnogorska Vlada planira da na delu planine Sinjajevine bude vojni poligon za vojne vežbe, a, kako je Crna Gora članica NATO-a, to bi podrazumevalo i da njihovi vojnici mogu da vežbaju na toj planini. Tome se oštro protive pojedini građani koji su osnovali NVO i koji sakupljaju potpise da se sačuva Sinjajevina.

Intermagazin