Vulin: Biće još sredstava u skladu s vojno-tehničkim sporazumom

0
148

– Donacija je veoma važna, jer Vojska Srbije osvaja još jednu sposobnost a i zbog toga što naše izviđačke jedinice dobijaju moderno vozilo koje je u skladu s najvišim svetskim standardima, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin u Prvom dnevniku Radio-televizije Srbije, povodom donacije ruskih oklopnih vozila Republici Srbiji.

Govoreći o karakteristikama novih oklopno-izviđačkih vozila BRDM 2MS, ministar odbrane je poručio da je takođe veoma važno da dobijete vozilo koje može da zaštiti vaše ljudstvo i da ste tada u stanju da kažete da je vaša armija „daleko snažnija, opremljenija i da će jedinice bezbednije obavljati svoje zadatke“.

Prema rečima ministra Vulina, decenijama unazad se nisu obezbeđivala ni nova sredstva ni sredstva najviše svetske kategorije za Vojsku Srbije.

– Dobićemo potpuno nove helikoptere koji su najkvalitetniji na svetu u svojoj klasi. Očekujem da će do kraja godine, najkasnije početkom iduće godine, biti dostavljeno četiri helikoptera Mi-35 i tri Mi-17. Biće još sredstava u skladu s vojno-tehničkim sporazumom i mogu s velikom zahvalnošću i ponosom da kažem da se sporazum našeg vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ruske Federacije predsednika Putina u potpunosti sprovodi i da se sprovodi u skladu s rokovima i bez ikakvih problema između naše dve zemlje, naglasio je ministar odbrane.

Naše naoružavanje u funkciji mira

– Politika vojne neutralnosti koju zastupa predsednik Vučić je politika koja nam omogućava da sami donosimo odluke i da se snabdevamo, naoružavamo i opremamo tamo gde mi mislimo da je potrebno, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin u Prvom dnevniku Radio-televizije Srbije, komentarišući saopštenje NATO alijanse o donaciji ruskih oklopnih vozila Republici Srbiji.

– Srbija je značajan i pouzdan partner. Srbija nije nikakva teroristička teritorija, kao što bi na „Kosovu“ da naprave nekakvu paravojsku. Srbija je ozbiljna i cenjena zemlja koja ima pravo da se naoružava i svako može da bude siguran da je naše naoružavanje, kao što je rekao predsednik Vučić, samo u funkciji mira. Što smo snažniji, rat će biti dalji od nas. Mi se tako i ponašamo. Stabilna, sigurna i snažna Srbija je garant da će Balkan biti u miru. Slaba i nastabilna Srbija ne može da garantuje mir ni sebi a ni drugima. Mi garantujemo mir na Balkanu, poručio je ministar Vulin.