Rusija ne mari na pretnje iz SAD – saradnja sa Venecuelom će biti veća!!!

0
121

Rusija ignoriše Sjedinjene Države i Gvaida i planira velike investicije u Venecueli. Venecuela je nestala iz vesti od kada je Gvaidov (čitaj američki) plan propao.

Ali, iako Venecuela nije u centru pažnje, Rusija nije zaboravila svog saveznika.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Ribjakov je, nakon sastanka sa potpredsednicom Venecuele Delsi Rodrigez, izjavio da će ruske kompanije proširiti svoje prisustvo u Venecueli. Govorimo o trgovanju, inženjeringu, farmaciji i rudarstvu. Sastanak je održan u okviru ministarskog sastanka Koordinacionog biroa Pokreta nesvrstanih.

Ribjakov se takođe sastao sa predsednikom Venecuele, Nikolasom Madurom. On je opisao razgovore kao “pozitivne”. Takođe je naglasio da Rusija smatra sadašnju vladu jedinom legitimnom i podržava venecuelsko pravo na ne-uplitanje u njene unutrašnje poslove.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Ribjakov: “Rusija i Pokret nesvrstanih dele mišljenje da, s obzirom na kulturnu i civilizacijsku raznolikost u modernom svetu, svaka država ima pravo da samostalno bira način svog razvoja u skladu sa svojim ciljevima i principima”.

Webtribune.rs