“Tenis glavom” se ne igra samo na pesku kraj Dunava

0
1035

Da se ozbiljan “Tenis glavom” ne igra samo na pesku kraj Dunava, Djačkom igralištu, Sajmištu i tartan terenima Štranda, još jednom su pokazali organizatori Spasojević David, Miljan Tanasić i Dušan Petković, koji su po sedmi put organizovali Memorijalni turnir „Boško Milošev-BOLE” na betonu.Turnir je održan 30.06.2019. u “Parkiću” na Bulevaru.

Boško je bio zaljubljenik i jedan od pionira ovog zanimljivog i autentičnog novosadskog sporta „Tenisa glavom“, koji je igrao sa drugarima iz kvarta, po imenu Rotkvarija, za mladje, poznatije je ime “Bulevar”.


U njegovu čast je organizovan, sada već tradicionalni turnir, u jednom parkiću kako oni, koji su tu i odrasli, zovu taj deo kvarta,
Sam cilj turnira je podsećanje na rano preminulog drugara iz kvarta, kao i druženje mladih ljudi kroz jednu zaista specifičnu igru. Ova igra zahteva fizičku spremu, ali i posebnu tehničku sposobnost svakog igrača.

Na turniru je bilo prijavljeno 12 seniorskih ekipa, podeljenih u 4 grupe po tri.
U grupama se igralo na jedan dobijeni set, što je značilo da ekipe moraju da udju u meč bez kalkulacija.
Po prve dve ekipe iz svake grupe su prolazile dalje u četvrtfinale, gde se igralo na dva dobijena seta.

Ovo je bio sedmi turnir po redu, a za pobednika se dodeljuje pehar.
Osvajači Memorijalnog turnira „Boško Milošev-BOLE” 2019 su Slobodan Simić i Dejan Džakula, posle ukupno 5 pobeda i set razlikom 8:0, gde su u finalu savladali ekipu dr.Nebojša Budakov i Aleksandar Jovanović.

Pre njih su to radili Nemanja Vučurević i Slobodan Simić 2018, Nemanja i Marko Vučurević 2017, 2016.Miljan Tanasić i David Spasojević tri godine za redom 2013, 2014 i 2015.
Iz organizacije “Tenis glavom” za ovu godinu najavljuju više sportskih dogadjaja.


Prvi na redu je turnir na pesku najpopularnije novosadske plaže “Štrand” čim to uslovi dozvole, a pre svega se misli na visinu vodotoka reke Dunav. 33-ti turnir po redu je planiran za sredinu meseca avgusta. Na turnir će i ove godine kao i svake prethodne moći da se prijavi u 4 kategorije i to: pioniri, juniori, seniori i veterani.
Krajem avgusta je planirano 10. Prvenstvo grada na tvrdoj podlozi, takodje na “Štrandu”, za sve 4 uzrasne kategorije.
Pre odigravanja ovih turnira u planu je da se okupe najbolji i najatraktivniji igrači na obe podloge i da se čari ovog autentičnog novosadskog sporta podele sa svim gradjanima u Pokrajini. Futog, Bačka Palanka, Sombor, Subotica, Bečej, Sremska Mitrovica su samo neki gradovi koji se nalaze na mapi.
Za kraj godine je planiran “Indor turnir”.
Svi ljubitelji ovog sporta će moći dobiti najnovije informacija na Facebook stranici @Tenis glavom.