VACIĆ: Crnogorci i Hrvati slave 10 i 30 godina postojanja svoje „nacije“, a Srbi su ovde od Vinče

0
70

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić gostovao je na TV Hepi gde je govorio o širenju Srpske desnice na veliki broj opština u Srbiji. Podsećamo, Srpska desnica nedavno je osnovala odbore u Kraljevu, Raški, Medveđi, Lebanu, Bojniku i Titelu.

Govoreći o desničarskoj ideologiji i srpskom rodoljublju Vacić je napravio jasnu razliku između te i ekstremnih ideologija koje bujaju u zemljama u regionu, a prevashodno u Hrvatskoj gde je u ekspanziji neosutaški pokret.

Govoreći o srpskoj istoriji Vacić je pokazao da je pristalica autohtonističke istorijske škole koja je sve prihvaćenija u Srbiji, a koja ukazuje da su Srbi starosedeoci Balkana.

– Hrvati i Crnogorci obeležavaju 10 ili 30 godina postojanja svoje nacije danas, a Srbi su to radili pre hiljadu godina. Istorijska činjenica je da su na ovom prostoru živeli Heleni i kasnije su doseljeni Arbanasi, a pre toga bili su Srbi od početka, od vinčanske civilizacije – objasnio je Vacić govoreći o nacijama koje su poslednjih decenija nastale odricanjem srpskog identiteta.

Pravda