Imenovani koordinator SL u pirotskom okrugu i poverenik OO u Beloj Palanci

0
100

Srpska liga (SL) izabrala je rukovodioce povereništva u Beloj Palanci. Poverenik Opštinskog odbora Vladimir Bogićević će u narednom periodu pripremati izbornu skupštinu ovog odbora, kao i neophodnih stranačkih organa.

Takođe, akcenat je stavljen na veću aktivnost stranke u čitavom Pirotskom okrugu, pa je za koordinatora okruga imenovan Nemanja Mladenović iz Pirota.

Obrazovanje, kulturu i veru stavićemo u centar našeg delovanja u ovoj oblasti, kao i u čitavoj Srbiji, jer te teme čine skup identitetske osnove srpskog društva.

Srpska liga se zalaže za prebacivanje fokusa na identitetska pitanja i kreiranje zaokružene identitetske politike bazirane na etici, tradicionalnom sistemu vrednosti, patriotizmu i rodoljublju – izjavio je predsednik Izvršnog odbora SL Radovan Milovankić.

Neophodno je uvesti javne srpske sisteme u procese formiranja kadrova i subvencionisanja najboljih diplomaca i studenata i njihovo postepeno uključivanje u privatni ili državni sistem. Takođe, srpske kompanije moraju imati prioritet i to je put ka tome da ljudi ostanu u Srbiji – naglasio je Vladimir Bogićević, poverenik odbora SL u Beloj Palanci.