Home Sport Radovanović 7. na Evropskom prvenstvu u Poznanju

Radovanović 7. na Evropskom prvenstvu u Poznanju

0
311
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na Šampionatu Evrope za parakajakaše koje se ove godine, vanredno, održava pre početka Svetskog kupa 1 u Poznanju. Naime, s obzirom da ove godine zbog održavanja Evropskih igara u Minsku neće biti standardnog šampionata Starog kontinenta, Evropska kajakaška asocijacija dogovorila je sa organizatorima Svetskog kupa u Poljskoj da se u Poznanju održi Prvenstvo Evrope u parakajaku. Srbiju su predstavljala trojica takmičara u dve kategorije.

 

Foto: Nina Jelenc / ECA

 

KL2

Naš predstavnik u kategoriji KL2, Vuk Radovanović u finalu je zauzeo sedmo mesto, pošto je stazu od 200 metara izveslao za 49.915 sekundi.

Vuk je prethodno izveslao dve trke. U svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo je 4. mesto u vremenu 51.913 sek, dok je mesto u finalu izborio pošto je u polufinalu kroz cilj prošao kao drugi, izveslavši deonicu za 58.063 sekunde.

Titula prvaka Evrope pripala je Ukrajincu Mikoli Sinijuku (44.779), srebrom se okitio Austrijanac Markus Mendi Svoboda (45.063), dok je bronzu osvojio Italijan Federiko Mankarela (45.511).

Dvadesetjednogodišnji Vuk Radovanović bio je ubedljivo najmlađi učesnik ovogodišnjeg finala Evropskog prvenstva.

 

KL3

Preostala dvojica takmičara, koji su nas predstavljali u kategoriji KL3, Miroslav Đorđević i Strahinja Bukvić učešće na kontinentalnom prvenstvu završili su u polufinalu.

 

Foto: Nina Jelenc / ECA

 

Miroslav je u polufinalu trku izveslao za 52 sekunde i 802 hiljadita dela, dok je Strahinja, na žalost zbog problema sa čamcem izazvanog nemarom organizatora morao da odustane od polufinalne trke. Strahinja je u kvalifikacijama stazu izveslao u vremenu 59.678.

 

Foto: Nina Jelenc / ECA

 

Zlato je osvojio Serhi Jemeljanov iz Ukrajine (41.133), srebro je pripalo Rusu Leonidu Krilovu (42.169), dok se bronzom okitio Britanac Robert Oliver (42.477).

Sve rezultate Evropskog prvenstva u parakajaku možete pronaći OVDE.