Odbornici Srpske desnice u Vranju ušli u vlast

0
223

Grupa građana „Jedinstveni za Vranje“, potpisivanjem sporazuma, postala je 22. organizacija koja je pristupila Srpskoj desnici.Sporazum su u Vranju 20.maja 2019.godine, potpisali Miša Vacić, predsednik Srpske desnice i Borivoje Antić, predsednik „Jedinstvenih za Vranje“.

„Ovim činom Srpska desnica je zvanično postala vlast u Vranju. Od danas imamo svoja dva odbornika u Skupštini grada Vranje.

Sa velikim zadovoljstvom ističem da je Vranje prvi grad u kome imamo učešće u vlasti“, rekao je predsednik Srpske desnice Miša Vacić.

„Jedinstveni za Vranje“ su i do sad bili deo vlasti, ali u okviru liste SPS-a.U okviru sporazuma je dogovoreno da celokupno članstvo pređe u Srpsku desnicu, a pored gradskih odbornika Nikole Jovića i Borivoja Antića, pristupnice Srpske desnice potpisali su i drugi funkcioneri Grupe građana „Jedinstveni za Vranje“.

Sporazumom je definisano da Borivoje Antić bude predsednik odbora Srpske desnice u Vranju, dok će Darko Filipović biti koordinator Srpske desnice za Pčinjski okrug.

Današnjem potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Aleksandar Zdravković, generalni sekretar Srpske desnice, i Branislav Puhalo, predsednik Saveta za bezbednost.