Železnjak: 9. maja crnogorski režim je sam sebi potpisao optužujuću presudu

0
116

Izricanjem optužujuće presude na osnovu političke farse, nazvane ”pokušajem državnog udara” crnogorski režim je sam sebi potpisao optužujuću presudu za rusofobiju, srbofobiju i težnju da uspostavi antinarodnu kriminalnu dikaturu. Sada ni NATO, ni američki pokrovitelji više nisu u stanju da spasu ni samog Đukanovića, ni njegove saradnike od sveopšteg prezrenja i pravednog suda istorije. Ovo je izjavio član Komiteta Državne dume za međunarodne posleove Sergej Železnjak povodom optužujuće presude Višeg suda Crne Gore za pokušaj državnog udara na jesen 2016. godine.

Poslanik je podsetio da je pomoću isfabrikovanog slučaja o puču uz učešće Rusije Crna Gora nasilno bila ugurana u NATO. ”Ipak proračun da će se uz pomoć NATO bajoneta obračunati sa onima koji misle drugačije i osigurati dugoročni boravak sopstvene kriminalne diktature na vlasti bio je pogrešan. Ni sam režim, a tim pre ni njegovi NATO pokrivitelji, nisu uspeli da steknu podršku crnogorskog naroda. Bez obzira na političke represije, mnoge snage crnogorskog društva samo jačaju građanski otpor”, – istakao je paralamentarac.

”Takvi nacionalni lideri kao što su Andrija Mandić i Milan Knežević svojom ličnom hrabrošću i nepokolebivom voljom već su ušli u istoriju, pruživši primer dostojan za podražavanje savremenika i budućih naraštaja. Cinično potiranje istorijski tradicija bratstva između Rusije, Srbije i Crne gore koje su izvršili sledbenici sekte pseudocrnogorskog identiteta na sveti za naše zemlje Dan Pobede 9. maja ne može da ne zasluži sveopštu osudu”, – podvukao je Železnjak.