Evo kako su propali protesti u Novom Sadu

0
988
Screenshot

Proteste u Novom Sadu su preuzeli autonomaši. Iz cele Vojvodine dolaze autonomaši u Novi Sad jer od kako su Dveri napustile proteste, ne mogu da skupe dovoljan broj ljudi. Sem Dveri i druge stranke postepeno povlače svoje ljude sa protesta u Novom Sadu jer ne žele da učestvuju sa autonomašima u protestima.

Bora Novaković ispred Jeremićeve Narodne stranke je na početku protesta ubacio svog drugara Branislava Gutu Grubačkog kao nestranačkog člana Saveta Protesta.

Guta je inače stari autonomaš koji se krije iza novog pokreta, tako su preko Gute u Savet Protesta ušli sve sami autonomaši. Oni u Savetu vode glavnu reč i preglasavaju zvanične političare iz SzS.

Početne varnice i netrpeljivost su kulminirale pravim ratom nakon Sergejevog govora. Većina je zahtevala da se organizatori izvine, ali zbog protivljenja Dveri (tada se još poštovao konsenzus) izvinjenje nije dato u ime svih već su se potpisali samo pojedinci.

 

Nakon Sergejevog performansa u Novom Sadu, koji je oterao Ligaše sa protesta, Čankovi autonomaši prave svoj performans sa zastavama. Dobili su zastave u prostorijama LSV-a.  Zborno mesto im je bilo dvorište Voda Vojvodine, Ive Lole Ribara 2. – Javno preduzeće. Članovi organizacije protesta zvanično su na suprotnoj strani, tj protiv su režima Aleksandra Vučića,  ali svi zajedno šuruju sa Čankom preko Vojvođanskog kluba.

Obradović je pokušao da povrati proteste u Novom Sadu, pa je čak poslao i svog čoveka od poverenja Gorana Medakovića(poznat po „rešavanju“ pitanja odbora koji su se protivili Savezu), da pojača poziciju Dveri. Međutim sve se završilo tako što su Medakovića proglasili nekooperativnim, ignorisali potpuno i počeli da usvajaju odluke bez konsenzusa.

Nakon toga Dveri više ne učestvuju u protestima. U međuvremenu su i ostali učesnici i organizatori protesta iz SzS shvatili da su autonomaši preuzeli proteste i sad gledaju kako da operu ruke.

U Somboru su Bora Novaković i Medaković već imali okršaj i tamo su protesti propali, kao i u drugim manjim mestima u Vojvodini. Novosadski autonomaši, željni publiciteta, pokušavaju po ugledu na događaj na RTS-u da organizuju protest ispred RTV-a.

Ovi događaji u organizaciji protesta u Novom Sadu su rezultirali time da novosadske Dveri šalju ljude u Beograd na proteste, dok u Novi Sad dolaze autonomaši iz cele Vojvodine, svih 50 učesnika.

Dveri se povukle sa protesta u Novom Sadu zbog autonomaša i liberala?!

Od prošle nedelje Dveri ne učestvuju u organizaciji protesta u Novom Sadu, saznaje Patriot.

Proteste u Novom Sadu su preuzeli Čankovi Ligaši, Antifa i liberali koji ne propuštaju priliku da pljuju po srpskoj tradiciji, po pravoslavlju i uopšte svemu srpskom.

Kroz promociju „nezavisnih“ pojedinaca, zapravo se promovišu ultraliberali i autonomaši na protestima, ovo je jedan od glavnih razloga povlačenja Dveri iz organizacije protesta u Novom Sadu.

Prošlog petka protesti u Novom Sadu su zabeležili najmanji broj učesnika. Za raskol u novosadskoj organizaciji protesta najodgovorniji su upravo ultraliberali, poput Nikole Sibinčića koji se hvali da mu Đilas čuva leđa i da mu stoga niko ništa ne može. Po svedočenju organizatora protesta Nikola na sastanke dolazi pijan i ponaša se nadmeno, ne sluša nikoga i maksimalno opstruiše bilo kakav dogovor.

Takođe jedan od „lidera“ novosadskih protesta je i unuk Jevrema Brkovića, crnogorskog nacionaliste i osnivača Dukljanske akademije nauka i umetnosti(DANU), Bojan Brković.

Sibinčić je držao govor pre Sergeja Trifunovića.

Raskol na novosadskim protestima nije zvanično objavljen ali je jasno po odsustvu Dveri da će od sada ti protesti ići u dve kolone.

 

Patriot