NOVI SAD I BANjA LUKA DVA SRPSKA OKA U GLAVI

0
351

Dolazim iz Banjaluke koja u Novom Sadu uvijek ima velikog prijatelja, čvrst oslonac, ali i primjer kako se treba njegovati nacionalni identitet, kultura , ekonomija i sve ono što predstavlja preduslov za razvoj. Mnogo je stvari koje povezuju naša dva grada.

Možda najljepše veze jesu rodbinske i prijateljske. Ljudi iz Republike Srpske su u različitim intervalima naseljavali Vojvodinu i Novi Sad, dolazili i dolaze da rade, studiraju i uvijek su imali dobrodošlicu, što Novom Sadu daje epitet domaćinskog grada – rekao je Nebojša Drinić, predsednik izvršnog odbora PDP-a .

Srpski kulturni prostor trebamo i moramo da očuvamo i da ga prenesemo budućim generacijama u tradicionalnom, izvornom obliku, kako su to radili naši preci.Jedan od načina da to uradimo jeste saradnjom i čvrstim vezama Banja Luke i Novog Sada koji su važna nacionalna središta.

Ne treba zaboraviti Beograd, Podgoricu, a ni Prištinu. Jedno takvo nastojanje, koje postavlja temelje i osnažuje srpski kulturni prostor jeste bista Stefanu Nemanji koja je postavljena u centru Banjaluke.

Idejni tvorac ovakvog jednog veoma značajnog projekta projekta je gospodin Aleksandar Đurđev. Ja mu ovom prilikom još jednom izražavam zahvalnost i prenosim pozdrave iz Banjaluke – istakao je Drinić.

Da zajedničkim snagama, razmjenom iskustava i znanja jačamo Novi Sad u Vojvodini, a Banja Luku u Krajini te na taj način učinimo ova mjesta boljim za život svih nas – zaključuje Drinić.