Švedski Transcom stigao u Novi Sad – radna mesta za 120 ljudi

0
278
  • Švedska multinacionalna kompanija Transcom izabrala Novi Sad za drugu investiciju u Republici Srbiji
  • Kancelarija u Novom Sadu obezbediće radna mesta za 120 stručnjaka specijalizovanih za korisničko iskustvo na više jezika
  • Ambasada Kraljevine Švedske: Novosađani će imati prilike da rade sa velikim međunarodnim tržištima kao što su nemačko i francusko i da sarađuju na projektima za čitavo englesko govorno područje

 

Novi Sad, 28. februar 2019. godine – Švedska multinacionalna kompanija Transcom izabrala je Novi Sad za svoju drugu investiciju u Republici Srbiji. Nakon pet godina poslovanja na srpskom tržištu i oko 400 profesionalaca zaposlenih u beogradskoj kancelariji, investicija u Novom Sadu obezbediće nova radna mesta za oko 120 stručnjaka specijalizovanih za korisničko iskustvo.

Violetta Petrović-Pilipović, Transcom-ov operativni direktor za nemačko tržište i rukovodilac projekta za Novi Sad, istakla je da su na odluku švedske kompanije uticali kvalitetan stručni kadar, dobra infrastruktura grada i razvijeno tržište.

„U okviru našeg razvojnog plana u Srbiji odlučili smo da Novi Sad bude druga investicija zbog velikog potencijala koji grad poseduje. Posmatrajući priznanja za njegove institucije, brojna dešavanja i mnoge međunarodne projekte koji se sprovode u gradu, Transcom je u Novom Sadu i njegovim sugrađanima prepoznao konstantnu želju za napretkom i usavršavanjem. Upravo je to jedna od stvari koje nas spajaju, jer poput Novog Sada i Transcom prepoznaje vrednost ljudi. Konstantno ulažemo u svoje kolege, trudimo se da obezbedimo njihov napredak kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu, jer nam je jasno da su oni ono što čini razlikuˮ, navela je Petrović-Pilipović samo neke od razloga za otvaranje kancelarije u Novom Sadu.

Kompanija Transcom prepoznatljiva je po ekspertizi u upravljanju projektima iz različitih grana industrije, a na dnevnom nivou sarađuje sa oko 1,5 miliona korisnika iz čitavog sveta: „Osim što je specijalizovan za korisničko iskustvo, Transcom nudi različite konsultantske i analitičke usluge, ali i automatizaciju procesaˮ, napomenula je Violetta Petrović-Pilipović.

Joachim Waern, zamenik šefa diplomatske misije Kraljevine Švedske u Republici Srbiji, iskazao je zadovoljstvo zbog toga što još jedna švedska kompanija širi poslovanje u Srbiji: „Transcom za sada planira da zaposli 120 eksperata za nemački, engleski i francuski jezik, a zahvaljujući razvijenoj mreži Transcom-ovih usluga, Novosađani će imati prilike da sarađuju sa velikim međunarodnim tržištima.ˮ

Transcom je švedska multinacionalna kompanija koja svoje usluge pruža na 33 svetska jezika. U 50 kancelarija širom planete, Transcom zapošljava 29.000 specijalista za korisničko iskustvo u različitim industrijama. Svoje predstavništvo u Srbiji kompanija Transcom otvorila je 2014. godine.