Već se pravi komandni centar za humanitarnu intervenciju u Venecueli

0
63

Amerika podstiče vojnike Venecuele na zločine, obećavajući im amnestiju za izdaju vlasti zemlje, izjavila je Marija Zaharova na redovnoj pres-konferenciji.

„Vašington ide do direktnih pretnji sankcijama venecuelanskoj vojsci koji ostaju verni zakonitoj vladi. Tj, to nije ništa drugo nego već novo viđenje koncepcije ’štapa i šargarepe’. Sa jedne strane, određuju se potencijalne kazne, dok sa druge pokazuju potencijalne nagrade“, navela je ona.

Ona je dodala da SAD rade na izradi scenarija vojne smene vlasti u Venecueli.

„Kako javljaju mediji, u pograničnom području Venecuele (sa Kolumbijom), koju je nedavno posetio visoki američki vojni zvaničnik, pravi se jedinstveni komandni centar takozvane humanitarne operacije, koji je u stvari jednostvano humanitarna intervencija“, izjavila je ona.

„Sudeći po aktivnosti američkih vojnih delegacija, koje su bukvalno preplavile region u poslednje vreme, radi se na detaljnoj izradi pitanja svestranog, logističkog osiguranja smene vlasti vojnom opcijom… Ovde nema ničeg u vezi sa demokratijom, niko ne pokušava da je vrati, ne pokušavaju da smene vlast u Venecueli“, dodala je portparolka MIP-a Rusije.


Sputnik