BakLOVEice: Vaša nova slatka ljubav

0
126

Bračni par Antonijević se bavi muzikom, nastupajući sa svojim bendom „Mediteraneo“, a posao s baklavicama su otpočeli u želji da unesu radost i harmoniju, pokazavši nam da ljubav može da se pretoči u izvrstan biznis – onaj u kojem svaki član familije ima svoj zadatak. Marina da pravi, Zoki da radi dizajnira, devojčice Sofija i Andreja da dekorišu i degustiraju, a svi zajedno da pevaju!

Ideja se rodila tako što smo skupljali prilog za bolesnu sugrađanku, devojčicu Nađu, ne bi li pobedila tumor; Marina je pravila baklave, ja sam ih raznosio, a od prodaje smo donirali novac. Ljudi su se brzo raspitivali za naš ukusni proizvod te je ova radnja logičan sled događaja.

Skladna porodica nam još otkriva:

U ovom našem kolaču u osnovi je baklava, ali ne tradicionalna. Kremovi i punjenje su jedinstveni. Izdozirana je količina materijala, što znači da nije tipično slatka. Favoriti su Ferrero i Kinder. Nabavljamo kvalitetne kore koje su ručno pravljene, specijalnih dimenzija i debljine, sastojke kao što su lešnik, badem, orah, vrhunskog kvaliteta, posebne čokolade, domaće džemove koji sami pravimo, kao i karamelu. No, ipak najvažniji je pristup – s puno ljubavi i pažnje baklava s pravom nosi naziv LOVE (ljubav) u svom imenu!

Zanimalo nas je koliko vremena treba da se napravi tepsija baklavica.

Pravimo danas za sutra, oko 24 sata je neophodno da bi bila ukusna, mekana i savršena. Sama priprema dugo traje. Inače, sve one mogu biti i posne.

Pakovane u savršene kutijice, tri ili šest komada, možete ih nositi na poklon jer dekorativno spremljene deluju sasvim prigodno da obradujete baku, deku, ili pozovete devojku na prvi sastanak.

I da – uverili smo se, nisu ovo samo kore, šećer i voda – Marinine bakLOVEice kao da nose čaroliju ljubavi u sebi, pa kad ih zagrizete nema šanse da se ne vratite po još!

Autor: Nikea Vučetić
nsreporter.rs