Janjić : Predsedniče, omladini je prekipelo!

0
122

Jedan od političkih predstavnika omladine u Srbiji Mihailo Janjić u autorskom tekstu za portal pobeda-info.rs  analizira potrebu za izborima i iznosi stavove omladine o aktuelnoj političkoj situaciji.

„Uprkos tradicionalnom potcenjivanju i moralnog integriteta i intelektualnih sposobnosti srpske omladine, ali i borbi određenih, petooktobarskih političkih struktura da se devalvira i unizi taj deo srpskog društva,  te vrednosti sačuvane su i ukorenjene kod mladih u najvećoj meri.

Baš zato sam, kao neko ko dnevno vidi desetine ljudi sličnog generacijskog nivoa, kompetentan i da kažem kako je omladini „prekipelo“, ali ne način na koji to misle oni koji lični interes stavljaju ispred državnog i pokušavaju da od njih naprave armiju korisnih idiota, nego upravo suprotno.

Pristojni, fin i čestit svet, srpska mladež, više ne može i ne želi da trpi da komunikacija na javnoj sceni i u politčkoj areni bude nekoliko nivoa ispod one atmosfere koja vlada u kakvoj birtiji na Ibarskoj magistrali oko dva ujutru. Uvrede, pretnje, najniži i najvulgarniji ispadi, koji pritom uprkos jezivim porukama i još jezivijem tonu prolaze nekažnjeno, nisu i ne mogu biti deo demokratske atmosfere u društvu, naročito kada dolaze od onih koji pretenduju da budu lideri i deo vlasti.

Kvalifikacije takozvanih lidera opozicije, poput Sergeja Trifunovića, gde novinarke, glumice i neistomišljenike naziva kurvama i fuksama samo zato jer su drugačijeg stava, deo su  opšte prihvaćenog ambijenta…

Omladina, a svojim radom i angažmanom, kao što rekoh smatram se kompetentnim da govorim u njeno ime, veruje da je vreme da ovakve pojave i nastupim iščeznu iz naše javnosti i da Srbija bude baš onakva kakva zaslužuje: pristojna, sklona argumentima i zdravoj diskusiji.

Zato sam siguran da je vreme za nove izbore kako parlamentarne tako i pokrajinske i lokalne, kako bi opskurne pojave ostale ispod crte i na marginama, zajedno sa uvredama, pretnjama i strašnim, ponižavajućim i zabrinjavajućim izjavama i nastupima.

Neka to bude prilika da, bez obzira ko kako misli, glasa i kome veruje, koje stavove zastupa, Srbija bude zaista pristojna zemlja gde se političke borbe vode argumentima, rezultatima i programima!

Onima koji se toga ne drže, nije mesto na sceni. Jedini način da se sklone sa scene je nepoverenje građana.

I zato omladina traži izbore!“ – zaključio je Janjić.

MediaGrup