Vučić sa Belozjorovom o unapređenju železničke infrastrukture

0
75

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom i predsednikom uprave Ruskih železnica Olegom Belozjorovom sa kojim je razgovarao o projektima za dalji razvoj i unapređenje železničke infrastrukture u Srbiji.

Zahvalivši direktoru Belozjorovu na prethodnom angažovanju i posvećenosti Ruskih železnica relizaciji do sada ugovorenih projekata, predsednik Vučić je naglasio da se prilikom realizacije svih budućih projekata, imajući u vidu činjenicu da Ruske železnice slove za najbezbednije u svetu, posebna pažnja mora posvetiti bezbednosti kako se ne bi ponovili incidenti iz prethodnog perioda.

Glavna tema razgovora bile su dve investicije od strateškog značaja za Republiku Srbiju, a to su Dispečerski centar, kojim bi bila uspostavljena bolja organizacija i pun nadzor nad celokupnim železničkim saobraćajem u Srbiji, i projekat potpune rekonstrukcije železničke pruge Valjevo-Vrbnica, za koji je dogovorena izrada projektne dokumentacije, na osnovu koje će biti određen rok za početak radova.

Generalni direktor i predsednik uprave Belozjorov je istakao da su Ruske železnice jedna od vodećih kompanija u svetu u ovoj oblasti, o čemu svedoče i postignuti rezultati. Naime, Ruske železnice su u 2018. godini prevezle rekordan broj putnika, čak 1.152.000.000, a odličnim poslovnim rezultatima doprineo je i završetak jednog od najkomlikovanijih infrastrukturnih projekata – železničkog prstena oko Moskve.

Ca generalnim direktorom i predsednikom uprave Ruskih železnica, Olegom Belozjorovom, o projektima za dalji razvoj i unapređenje železničke infrastrukture u Srbiji. https://t.co/2aWO73bvfP

— Aleksandar Vučić (@avucic) December 24, 2018

<script>

Tanjug