Трибина „Анксиозна цивилизација“ 17. децембра у клубу „Трибина младих“

0
431

Трибина „Анксиозна цивилизација“ биће одржана у понедељак, 17. децембра у 19 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. На трибини ће о овој теми говорити Жељко Ињац – главни уредник сајта Видовдан, Предраг Филиповић – медијски инжењер и Филип Ђорђевић – психолошки саветник.

Један од круцијалних услова да би се људи изборили са неким конкретним проблемом је да су свесни да га имају, знају шта је и како се он назива. И поред тога што готово у свакодневном говору чујемо реч анксиозност или да је неко анксиозан, ми у принципу не знамо шта то суштински значи. Проблем се додатно усложњава и тиме што не постоји домаћа реч која би адекватно заменила израз анксиозност. Нешто најближе томе, али не у потпуности тачно, би евентуално био израз ТЕСKОБА.

Шта је уствари анксиозност, због чега су људи анксиозни, када је то природна људска реакција, а када прераста у озбиљан проблем, јесу неке теме које ћемо обрађивати на овој трибини. Посебно ћемо се осврнути на све чешћу појаву стања анксиозности у Србији, која по неким подацима поприма размеру епидемије. Два основна питања ће бити садржај саме трибине. Због чега је то тако? И, како се изборити са тим?

КЦНС