ODRŽANA TRIBINA „HEROJI KOSOVA I METOHIJA“ U NOVOM SADU

0
107

„Plava sala“ Skupštine grada bila je mala da primi oko stotinu Novosađana koji su došli kako bi čuli ratna iskustva boraca sa ratišta na prostoru Kosovu i Metohiji.

Skup je otpočeo minutom ćutanja za sve žrtve ratova 90-ih i intoniranjem himne Republike Srbije.


U ime organizatora prisutnima se na početku skupa obratio Mihailo Janjić koji je istakao da u ovom teškom trenutku u kojem se nalazi naš narod na Kosovu i Metohiji i više je nego poželjno i potrebno govoriti o ovakvim temama.

Moderator tribine bila je Ivana Karadžić dok su govornici bili Milan Ostojić i Mirko Belanji koji su preneli svoja potresna iskustva. Sobzirom da se u sali nalazilo još nekoliko boraca oni su se priključili govornicima te zajedno uveličali ovaj događaj.

Među prisutnim gostima viđeni su Branislav Puhalo šef obezbeđenja Ratka Mladića, najpoznatiji naš bodi bilder Petar Čelik, političari: Miša Vacić predsednik Srpske desnice, Aleksandar Đurđev predsednik Srpske lige, Zoran Vranješević predsednik Patriotskog fronta, Damir Šimpraga predsednik pokreta Naš Istok… aktivni oficiri, ugledni novinari i humanitarci.

Skup je završen gromoglasnim aplauzom i obećanjem svih prisutnih da će se više boriti za promociju i prava ratnih vojnih veterana.