Vulin: Srbija treba da promeni odnos prema Crnoj Gori i Makedoniji

0
39

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija treba da promeni odnos prema Crnoj Gori i Makedoniji, jer u tim zemljama nema iskrene sagovornike ni prijatelje, jer su na skupštini Interpola podržale ulazak takozvanog Kosova u tu organizaciju.

– Pozivam predsednika Vučića da promeni odnos prema Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji i da im pokaže da se prijateljstvo sa Srbijom mora zaslužiti – smatra ministar Vulin, navodi se u saopštenju.

On navodi da su „Crna Gora i Severna Makedonija na skupštini Interpola podržale ulazak kosovskih narko kartela u policijsku organizaciju. Stale su na stranu Kosova svesne da time vređaju Srbiju“.

– Ako nisu imali hrabrosti da glasaju protiv, mogli su da se uzdrže i pokažu da im je stalo i do onog što Srbija misli i oseća – komentariše ministar odbrane, Aleksandar Vulin, odluku bivših republika SFRJ da podrže ulazak tzv. Kosova u Interpol.

– Nisu Crna Gora i Severna Makedonija glasale za Kosovo, one su glasale protiv Srbije. Njihovi glasovi nisu promenili odluku Skupštine Interpola ali treba da promene odnos Srbije prema njima. Predsednik Vučić u vladama Crne Gore i Severne Makedonije nema iskrene sagovornike a Srbija nema prijatelje – poručio je Vulin.

Tanjug, Informer