SPREČITI LOV NA SRPSKE LOVCE I NAORUŽANE POZITIVCE

0
126

Izražavajući podršku novoizabranom predsedniku Lovačkog saveza Srbije Bratislavu Ćirkoviću, sa željom da uspešno obavlja dužnost i uverenjem da će uraditi za Savez pozitivne stvari koje će doprineti njegovoj afirmaciji, ali i vraćanju naše zemlje na zasluženo mesto u promociji i razvoju, pre svega lovnog turizma. Konačno je došlo vreme da se uvede red u sistem lovstva i radi u interesu srpskih lovaca, jer Srbija godinama unazad gubi milijarde dinara godišnje od lovnog turizma. Nekada smo imali prihod od lovnog turizma blizu 20 miliona dolara za samo jednu godinu, a danas je taj iznos više nego desetostruko manji sve zbog kreiranja lošeg imidža Srbije kao lovne destinacije i raznih negativnih zakonskih prepreka. Gušenjem lovnog turizma pada i prihod od pruženih usluga organizacije lova, samim tim i PDV po tom osnovu, a smanjenjem broja turista, opada i potreba za dosadašnjim brojem zaposlenih u lovno turističkim agencijama jer je manji i priliv po osnovu poreza na zarade i doprinosa zaposlenih. Čak i neke nevladine organizacije koje se bave, kao zaštitom životne sredine, vode medijsku kampanju u kojoj lovce iz Srbije predstavljaju kao negativce. Te NVO koje finansira zapadna GMO industrija fabrikuju lažne podatke o broju odstreljenih ptica. Zbog ovakvih manipulacija javnosti smanjuje se broj domaćih i inostranih lovaca, a na kraju će doći do zamiranja lovstva kao vrlo perspektivne i profitabilne privredne grane. Smanjuje se i promet lovačkog oružja, municije i opreme za lov i prirodu, od kojih država ostaje uskraćena za PDV, ali zato, na drugoj strani,GMO misionari iz NVO „zaštitari“ rade svoj „biznis“ i stiču veliku imovinu.

Dosta nam je iživljavanja od strane NVO žutih pataka i sličnih besmislenih i kvazi prava kojima manjina teroriše većinu. Apelujemo da momentalno prestane lov na srpske lovce.

Izmenama i dopunama novog Zakona o oružju i municiji verujemo da će doći do boljeg i efikasnijeg funkcionisanja ove oblasti, za šta se svesrdno zalažemo u našim predlozima.

Srpska liga zahteva ukidanje nerazumno visokih poreza na oružje kako bi se građanima omogućilo da zadrže svoje legalno naoružanje i dodatno se naoružaju. Srpska liga smatra da je porez na oružje u Srbiji nedopustivo velik i da je država stalnim podizanjem poreza ukinula mogućnost siromašnijim građanima da poseduju oružje i zaštite svoje domove i porodice. Visoki porezi, koji u 90 % slučajva premašuju vrednost oružja i koji su veći od poreza na kuću ili automobil, čine to da posedovanje oružja postaje privilegija bogatih, dok se siromašnim građanima Srbije oduzima pravo na samodbranu. Država treba da stimuliše i olakša nabavku oružja srpske proizvodnje za ličnu i porodičnu bezbednost.

Jedino što može da nas zaštiti od naoružanog negativca jeste naoružani pozitivac. Do sada je država sprečavala da se pošten svet naoruža i zaštiti od razbojnika. Od sada država mora da stimuliše samoodbranu od bitangi koji ne prezaju da napadaju domove u kojima su majke sa decom. Razbojnici na svakom koraku mogu ilegalno da nabave oružje bez lekarskog pregleda i beskonačnih policijskih provera, čiji je cilj da pošten svet odustane od legalne nabavke oružja za samoodbranu od razbojnika.

Aktuelna praksa i Zakoni oblikuju okvir gde se prema poštenim porodičnim ljudima deluje kao da su oni negativci. Ovoj praksi mora da se stane na put i ovakvo postupanje mora da se prekine. Danas se poštenim ljudima traži dlaka u jajetu da bi ispunili uslove za posedovanje oružja za lov ili za porodičnu bezbednost. Često se pozivamo na razvijeni zapad, pa hajde da u ovom domenu postupamo kao Švajcarci, Nemci i Amerikanci kojima je porodična bezbednost svetinja. Takođe, apelujemo da država pruži maksimalnu podršku razvoju srpske namenske industrije. Poreskom politikom država treba srpske proizvođače oružja da stimuliše subvencijama i da ih zaštiti od stranih kompanija iz domena namenske industrije. Srbija ima dobar kvalitet namenske industrije, koja ima kvalitetne kadrove, bogato iskustvo i potencijal ne samo za srpsko i regionalno, nego i svetsko tržište. Ovo su samo neki od brojnih predloga koje želimo da se uvrste u budući zakon kojiće doneti boljitak svima, i lovcima, i Savezu i Srbiji koja treba što pre da sevrati na svetsku “lovnu pozornicu“ koja joj zasluženo i pripada.

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige

Izvor: Alo