Amerikanci nemaju potrebnu zaštitu od balističkih raketa – ali se Rusija ne sme uspavati!!!

0
211

Zašto Rusiji ne trebaju nove rakete da uništi SAD? Rusiji nije potreban Avangard hipersonični sistem da uništi SAD u slučaju rata zbog činjenice da Amerikanci nemaju sistem raketne odbrane sposoban da uništi ruske balističke rakete koje trenutno postoje.

Američki časopis The National Interest navodi da bi Rusiji bio potreban samo delić od njenih 528 kopnenih balističkih raketa i podmornica da uništi SAD.

Kako navodi ova publikacija, Amerikanci nemaju potrebnu zaštitu od balističkih raketa. Trenutno, SAD mogu samo da pokušaju da razviju sistem raketne odbrane kako bi barem oborili rakete lansirane od strane “malih sila“ kao što je Severna Koreja.

National Interest ističe da su 1960-ih godina SAD pokušale da kreiraju Safeguard sistem raketne odbrane, 1980-ih godina je Reganov Star Wars želeo isto.

Međutim, ovaj magazin piše da je malo verovatno da će u budućnosti novi sistemi moći garantovanti neranjivost na rakete sa bojevim glavama koje se približavaju brzinom 20 većom od brzine zvuka. I naglašava da je novo rusko oružje stvoreno bukvalno da prodre kroz odbranu, koja jednostavno ne postoji i verovatno neće biti izgrađena od strane SAD.

Sredinom oktobra, Vladimir Putin je najavio da će Avangard sistem biti primljen u službu u narednim mesecima.

1.marta, ruski predsednik je, govoreći pred Saveznom skupštinom, najavio stvaranje Avangard sistema sa raketama sposobnim da lete u gustim slojevima atmosfere na interkontinentalnoj udaljenosti i sa hipersoničnom brzinom koja prevazilazi Mah broj z više od 20 puta.

U julu je rusko Ministarstvo odbrane najavilo početak masovne proizvodnje Avangard hipersoničnih bojevih glava.

Ovo je usledilo jer je ruski predsednik Putin stavio prioritet na brz tehnološki napredak ruske vojske kako bi mogli osporiti američku vojnu nadmoć, ali sa mnogo manje troškova.

Webtribune.rs