Подршка британске круне Србији

0
82

Beograd, 10. novembar 2018 – Povlačenje priznanja tzv. nezavisnosti Kosova i Metohije od strane deset svetskih država ove godine, od kojih su četiri države koje su povukle priznanje članice britanskog Komonvelta nacija sa sedištem u Londonu, vidimo kao plemenit i pozitivan signal srpskom narodu od strane britanske krune, kao tradicionalnog vođe ovog međuvladinog udruženja zemalja – naveo je Goran Milenković, generalni sekretar Srpske lige.

Povlačenje priznanja tzv. nezavisnosti Kosova i Metohije od strane Grenade i Papua Nove Gvineje, kao dve od šesnaest Krunskih zemalja Komonvelta, koje priznaju britansku kraljicu kao šefa države, koja u svakoj od zemalja postavlja, po predlogu šefa vlade, generalnog guvernera koji je njen predstavnik u državi, od ogromnog je značaja za Srbiju i sve Srbe na planeti. Priznanje su nedavno povukli, takođe, i Komonvelt Dominika i Lesoto, bivše teritorije Britanske imperije, sada članovi Britanskog Komonvelta. To je jasan i pozitivan signal svim zemljama sveta u smeru poštovanja međunarodnog prava, pravde i istine, za koju nikada nije kasno. Takođe, to je i ograničavajući faktor za licemerje, agresiju i anticivilizacijsko delovanje albanskih upravljačkih struktura u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji – posebno je istakao Milenković.

Nadamo se da će ovakve poteze slediti vremenom i druge države, a da će britanski i srpski narod, kao posledica toga, slediti svoje istorijsko prijateljstvo. Srpska liga vidi Srbe kao evropski narod, a Srbiju kao staru, modernu i konzervativnu evropsku državu, i u tom cilju nastojimo da jačamo odnose sa svim državama i akterima u Evropi koji dele takvu viziju, zaključuje Goran Milenković.