Strah nije opravdanje za izostanak reakcije!

0
115

Mladi lider Srpske desnice Miša Vacić, gostujući u emisiji “Dobro jutro Srbijo“ na TV Hepi najoštrije je osudio napad na maloletnu devojčicu prošle nedelje, ali i ne regaovanje prisutnih građana u tramvaju. Vacić je istakao da je svima nama, kao društvu potrebna solidarnost, empatija i jedinstvo. Otuđenost građana jednih od drugih samo će pojačati intezitet kriminala kojeg se svi pribojavamo na našim ulicama.

„Srpska desnice u svom programu je uvrstila deo gde je akcenat na samoodbrani, odnosno Ličnoj odbrani. Jasno tražimo zakonska proširenja u oblasti lične bezbednosti i nužne odbrane.“ rekao je Vacić.

Lider Srpske desnice apelovao je na srpsko društvo da probudi u sebi duh zajedništva, nacionalne povezanosti i opšte ljudskosti bez koje nećemo moći da napredujemo niti kao društvo, niti kao pojedinci. Nedopustiva nezainteresovanost i inertnost prisutnih osoba u tramvaju prilikom ovog ružnog i neprijatnog incidenta nemaju ni moralno ni ljudsko opravdanje.

Takođe, kratko se osvrnuo i na patrole u Rusiji koje organizuju pojedine nacionalne organizacije stvorene upravo zarad zaštite nezaštićenih žena i devojaka.

„ Moramo biti solidarni, muškarci moraju da se ponašaju kao vitezovi. Svako bi trebalo da reaguje u skladu sa svojim mogućnostima, ali još jednom – sramota je sedeti i ćutati.“ , zaključio je Vacić.

Nacionalist