SKOT: Malo mu što krši USTAV, već krivi druge! SRAMNA OPTUŽBA! VUČIĆ ODMAH ODGOVORIO

0
123
Foto: tanjug.rs

U SAD ne postoje nikakve „crvene linije“ ni ograničenja u vidu saveta šta treba a šta ne treba raditi, već prepuštamo zemljama da same odrede ciljeve, a Amerika će biti otvorena da ih nadgleda, kaže američki ambasador u Beogradu Kajl Skot.

On je u intervjuu za domaći nedeljnik, govoreći o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, rekao da istovremeno, to ne znači da će SAD bez sumnje prihvatiti svaki dogovor.

– Ideja o etnički čistim državama na Balkanu je nerealistična i opasna. Gde god da se iscrta granica, suština je da očekujem da će oba društva ostati multietnička – naveo je američki diplomata.

Ne zna, kaže, na koga se odnose izjave o pojačanom delovanju stranih agenata u Srbiji, osim što u celom regionu primećujemo povećane aktivnosti Rusije, a sve sa ciljem da se zaustavi integracija ovog regiona u EU.

– Možda su na to mislili – kazao je Skot.

VUČIĆ ODGOVORIO SKOTU

Poštujemo i cenimo stavove američkog ambasadora Kajla Skota u vezi sa Kosovom i Metohijom i delovanjem stranih agentura, rekao je srpski predsednik Aleksandar Vučić, ali je istakao i da Srbija ima svoje stavove.

On je tako odgovorio na zahtev da prokomentariše izjavu američkog ambasadora Kajla Skota za NIN da se pojačano delovanje stranih agenata odnosi na rusku stranu i da neće podržati ideju razgraničenja zbog etnički čistijih država. Vučić je primetio da je isto tako trebalo pitati Skota zašto je, ako je već protiv etnički čistih država, „odvajao Kosovo od Srbije 2008. godine“.

„Važno je šta kaže američki ambasador. Mi to poštujemo cenimo, a mi imamo svoje stavove“, rekao je srpski predsednik.

„A nije Đilasov novinar pitao Skota posle toga: ’A što si onda odvajao Kosovo od Srbije 2008. godine?“. To ga nije pitao“, kazao je Vučić.

Što se stranih agenata tiče, to je pitanje za BIA, a široka je lista. Beograd je uvek bio Meka i Medina za mnoge ljude koji su želeli da šire informacije, dezinformacije, obaveštajno, kontraobaveštajno delovanje, poručio je Vučić.

On je dodao da to nije nešto od danas, već da je to bila praksa i šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

„Zato je važno da imamo državne institucije i strukture koje umeju sa sagledaju sve teškoće i opasnosti sa kojima možemo da se suočimo u očuvanju stabilnosti za našu zemlju i građane“, rekao je predsednik Srbije.

Foto: tanjug.rs

Intermagazin