finale Otvorenog prvenstva AP Vojvodine u vožnji zaprega – četvrtak 4.10.2018.

0
163

U četvrtak 4. oktobra, sa početkom u 14h, na zelenom manježu Novosadskog sajma, održaće se finale Otvorenog prvenstva AP Vojvodine u vožnji zaprega, a u takmičarskim kategorijama dvopreg (seniori i juniori) i četvoropreg. Vožnja zaprega, definitivno je najzastupljenija Vojvođanska konjička disciplina, više od 90% sportista koji se bave vožnjom zaprega je sa teritorije AP Vojvodine, a među njima su i Reprezentativcu R.Srbije u vožnji zaprega.

Prethodna dva kola Otvorenog prvenstva AP Vojvodine održana su u Somboru i u Ravnom Selu u tehničkoj organizaciji KK „Quarter“ , a u saradnji sa KC „Panonski topot“ iz Sombora i MZ Ravno Selo. Takmičari su kroz kola prvenstva osvajali prvenstvene bodove, a pred finale je dosta izjednačeno među sportistima, tako u konkurenciji seniora Dragan Trnjakov iz Stapara ima 30 bodova, Antunić Mihajlo- Sombor 21, Boris Mijalkovski –Jabuka takođe 21, dok je Nikola Živančević- Dobanovci osvojio 20, sledi Terez Keresteš – Ergela „Kelebija“ sa 19 bodova… U konkurenciji juniora trenutno Milica Petrov iz Kikinde i Nikola Cvjetićanin iz Petrovaradina inače prošlogodišnji Prvak Vojvodine imaju indentičan broj poena 28, dok je na trećoj poziciji Aleksandra Trnjakov sa 24 boda.

Dok u konkurenciji vozača četvoroprega trenutno je na vodećoj poziciji ovogodišnji Balkanski Šampion u vožnji dvoprega i kapiten Reprezentacije R.Srbije, Milan Gaković iz Kucure sa 28 bodova, dok ga na drugoj poziciji prati Dragan Trnjakov sa 27 bodova inače prošlogodišnji Prvak Vojvodine. Bodovna izjednačenost garantuje izuzetno interesantno finale, jer će nijanse odlučiti ko će poneti titulu Prvaka Vojvodine.

Najbolji vozači zaprega Vojvodine, samim time i R.Srbije odmeriće snage u disciplini „C“ – vožnja preciznosti i pokušati da se okite lovorikama Prvaka Vojvodine. Da li će aktuelni Prvaci odbraniti titule osvojene prošle godine, da li će sportisti pobediti pritisak koji nosi finale i ostvariti rezultat kao i u prethodnim kolima, ostaje nam da vidimo , a sve to u organizaciji Konjičkog Saveza Vojvodine.