Borbena gotovost povišena u skladu sa aktuelnim potrebama i biće tako dok se drugačije ne naredi

0
93

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovio je danas da, po naređenju predsednika Srbije, borbena gotovost vojske do daljeg mora da bude na povišenom nivou, sve dok se ne razjasni situacija na Kosovu i Metohiji.

„Bezbednosna situacija na čitavom prostoru Republike Srbije se pažljivo prati, nemamo najave bilo kakvog uznemiravanja niti da nešto negativno može da se desi“, rekao je Vulin u Vranju odgovarajući na novinarsko pitanje o povišenom stepenu borbene gotovosti Vojske Srbije i bezbednosnoj situaciji na jugu centralne Srbije, u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

On je, međutim, dodao da se uvek mora voditi računa u svakom trenutku i o svakom delu zemlje, bez obzira da li je to Bujanovac, Preševo, Medveđa, Novi Sad ili Vranje.

„Vrhovni komandant Vojske Srbije je na jučerašnjem referisanju, koje smo juče rano ujutro imali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i ja kod predsednika Srbije, izneo stav koji se apsolutno poštuje da borbena gotovost do daljeg mora da bude na povišenom nivou dokle god situacija na Kosovu i Metohiji ne bude savršeno jasna i dokle god ne bude bilo bilo kakvih pretnji po život Srba koji žive na tom prostoru“, rekao je Vulin.

On je zaključio da je „borbena gotovost povišena u skladu sa aktuelnim potrebama i biće tako dok se drugačije ne naredi“.


Sputnik