Humanitarni koncert Mercy Street u Sinagogi sutra – 24. avgusta u 20 časova

0
442

U Novosadskoj Sinagogi održaće se humanitarni concert međunarodne grupe Mercy Street pod sloganom ,,Prekinimo zajedno krug siromaštva“. Koncert počinje u 20:00 a ulaznice se mogu kupiti od 18:00 na ulazu u Sinagogu.

Organizatori: udruženja „Zdrava zajednica“ i „Razvoj i edukacija zajednica“

Šta znači ,,Prekinimo zajedno krug siromastva“? Sigurno ste čuli za izreku: „Daj čoveku ribu i nahranio si ga za jedan dan, nauči ga da peca i nahranio si ga za ceo živt“.

Udruženja „Zdrava zajednica“ i „Razvoj i edukacija zajednica“ rade po ovom principu. Pomažemo ljudima u siromašnim zajednicama da prepoznaju i definišu svoje potrebe, podučavamo ih kako da koriste svoje postojeće resurse i ljude i da reše probleme i unaprede svoj život i život svoje zajednice.

U svom radu mi koristimo holistički pristup i pokušavamo da prepoznamo svaku vrstu gladi i potreba kod ljudi, kako fizičku tako i emotivnu, intelektualnu i socjalnu.
Na ovome se bazira rad naših udruženja koja u Novom Sadu i okolini rade na različitim projektima da ovo realizuju.

Ovim koncertom želimo da skrenemo pažnju na naš rad, probudimo svest o potrebama u našem okruženju i pozovemo ljude da nam se pridruže u našim nastojanjima da ,,Prekinimo zajedno krug siromastva“.

Nesto o grupi:

Mercy Street je profesionalni Rythm i Blues bend sastavljen od muzičara iz Evrope i Amerike. Oni su nastupali u preko 40 zemalja i sviraju kombinaciju standardne veoma poznate R&B muzike kao i izabranu originalnu muziku. Kada se nađete na Mercy Street koncertu, budite uvereni da ćete se zabavljati jer ova grupa muzičara će učiniti da poželite jos.

Mercy Street je grupa muzičara koji su zainteresovani za razvoj zajednica i pitanja socijalne pravde: „Mi često radimo sa lokalnim udruženjima i opštinama u pomaganju zajednicama da razviju strategije i odgovore na osnovne probleme u soscijalnim strukturama.“

Grupa Mercy street koncertom u Sinagogi 24 avgusta podrzava principe rada CHE-a u Srbiji, s toga će sav prihod od prodaje ulaznica biti preusmeren u namenske svrhe rada dva udruzenja: „Razvoj i edukacija zajednica“ i „Zdrave zajednice“.

Bend je bio u Srbiji već nekoliko puta i svirao u mnogim Balkanskim zemljama: „Mi imamo posebno mesto u našim srcima za ljude iz Srbije i želimo da uradimo svoj deo, da vidimo ljude kako čine pozitivne korake u svojim životima. Sviđaju nam se ljudi, kultura a takođe i hrana ovde. Mi donosimo poruku nade i delimo istinu da zajednice imaju moć da promene i prevaziđu socijalne probleme i nepravde. Postoji velika snaga u ljudima koji donose odluke o vezi toga šta žele da njihove zajednice postanu i da učine radikalne promene tako što se udruže zarad zajedničkog dobra“