Specijalne snage kosovske policije u Pomoravlju uhapsile pet osoba

0
91
EPA (Valdrin Xhemaj)

Kosovska policija potvrdila je danas da je u regionu Gnjilana uhapsila pet ljudi zbog delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.

Kako se navodi, akcija je sprovedena na nekoliko lokacija.

„Policija Kosova preko ovog službenog saopštenja, u cilju pravednog informisanja javnog mnjenja demantuje neke srpske medije/portale koji izjavljuju da se sprovodi policijska operacija protiv bivših pripadnika Kosovskih snaga bezbednosti i objašnjavamo da su to samo neki navodi ili spekulacije pomenutih medija“, navodi se u saopštenju.

Kosovska policija je navela da garantuje svim gradjanima da se njene aktivnosti zasnivaju na Ustavu i zakonima i najavila da će operacija biti nastavljena u koordinaciji sa pravosudjem.

Portparol kosovske policije Baki Keljani rekao je za RTS da u akciji policije u Kosovskom pomoravlju ima uhapšenih, ne precizirajući druge detalje.

Najavio je da će uskoro objaviti saopštenje o današnjoj akciji policije.

Kako prenosi RTS, srpski izvori u Pomoravlju preneli su da su u jutrošnjoj akciji privedeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić.

Stojkovića i Denića pripadnici policije prethodno su ispitivali u prostorijama Kulturno-prosvetnog centra „Božidar Mitrović Šandor“ u Šilovu.

Kako navode, priveden je i Nenad Stojanović (1974), po zanimanju automehaničar, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju.

Akcija je počela rano jutros kada su pripadnici specijalne policije blokirali kuće načelnika okruga i direktora službe za zapošljavanje u Gornjem Kuscu i počele pretres, preneli su očevici reporteru RTS-a.