Tajland: Sva deca spašena

0
114

14:00 Sva deca spašena

13:00 Još jedan dečak, 11. po redu, evakuisan je danas iz poplavljene pećine u Tajlandu gde su deca s trenerom bila zarobljena dve nedelje, saopštili su Frans presu izvori bliski spasilačkom timu i dodali da bi narednih sati trebalo da budu svi spaseni.

Danas su evakuisana tri dečaka u razmacima od nekoliko sati, naveli su spasioci.
Osam dečaka evakuisanih nedelju i ponedeljak nalaze se u bolnici na ispitivanjima i mentalno su dobro, naveli su bolnički izvori i dodali da dvojica imaju simptome upale pluća i dobijaju antibiotike.

Ceo Tajland prati akciju spasavanja 12 dečaka uzrasta od 11 do 16 godina i njihovog trenera koji su ostali blokirani u pećini od 23. juna jer je zbog kiše nadošla voda.

10:00 Još jedan dečak, deveti po redu, evakuisan je danas iz poplavljene pećine u Tajlandu gde je 12 dece s trenerom bilo zarobljeno dve nedelje, saopštili su Frans presu izvori bliski spasilačkom timu i dodali da će ostali dečaci biti evakuisani tokom narednih sati.

„Deveti dečak je evakuisan“, rekao je Frans presu neimenovani izvor i dodao da se očekuje da preostali dečaci tokom narednih sati budu spaseni.

Spasioci su rano jutros nastavili akciju spasavanja.

Ceo Tajland prati situaciju s 12 dečaka uzrasta od 11 do 16 godina i njihovog trenera koji su blorakini u pećini od 23. juna.

Ronioci su pronašli dečake na grebenu udaljenom oko četiri kilometra od ulaza u pećinu. Oni su krenuli da istraže pećinu, ali su ostali zarobljeni jer je voda nadošla zbog kiše.

 

Jutjub printskrin

Beta