Sa najmlađima u Apatinu započelo obeležavanje Međunarodnog dana Dunava

0
278

29. jun obeležava se kao Međunarodni dan Dunava. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, prigodan program upriličen povodom ovog dana, u Apatinu je organizovan, 04. jula, uz prisustvo velikog broja naših najmlađih sugrađana. U sali za konferencije na apatinskoj marini za decu je bila organizovana radionica, u okviru koje su slikali na temu Dunava, a takođe i izrađivali unikatne magnete sa istom tematikom. U ime Marine pozdravila ih je Ljiljana Krec, drektorka JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, kao i Milana Srdić, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Ljiljana Krec, u ime apatinske Marine, poželela je malim Apatincima dobrodošlicu i uvela ih u sadržaje kojima će prisustvovati tokom dana.

Deca su na kreativan način učila o Dunavu, a o reci, kao i životinjskom svetu koji u njemu živi interesantno predavanje im je održao strastveni dugododišnji ribolovac i ljubitelj reke, Milan Ćopić, predsednik USR ,,Bucov“ iz Apatina.

Jedan od dečaka, Mihajlo Sikilić, došao je pripremljen i predstavnicim alokalne samouprave poklonio divan crtež Dunava, a za koji mu je obećano da će biti uramljen i postavljen na adekvatno metsto u apatinskoj Marini.

Po završetku radionice i predavanja, deca su se u nekoliko grupa provozala brodićem ,,Apatinka“, čime su posebno bili oduševljeni.

Mališani koja su osvojili nagrade za najbolje radove su:

mesto Dragan Karajica
mesto Krsman Luka Kršić
mesto Mila Šakić

Izvor: 025info.rs/Opština Apatin