Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL): Osuda odluke tzv. Fudbalskog saveza lažne države Kosovo

0
76

– Srpska liga osuđuje sramnu odluku tzv. Fudbalskog saveza lažne države Kosovo koji je, mimo svih zakona, ali i protivno sportskom ferpleju i svakoj humanosti, zabranio odigravanje humanitarne utakmice između FK „Crvene zvezde“ i lokalnog kluba „Gračanica“, 9. maja, sve sa ciljem da se srpskom narodu, po ko zna koji put, pošalje poruka da KiM nije deo Srbije, negiranjem njegovog istorijskog postojanja i prisustva u južnoj srpskoj pokrajini.

Kome smetaju srpske zastave, srpska himna i srpske patriotske pesme na sportskim stadionima na Kosovu i Metohiji? Jedino šiptarskim teroristima koji su svesni da su ratnim zločinima, uz pomoć Vašingtona i Brisela, na srpskoj zemlji, grubo kršeći sva međunarodna prava, stvorili jedinu NATO državu u Evropi!

Nezamislivo je da se institucije jedne kvazi tvorevine na takav način ophode prema državi Srbiji, njenim nacionalnim obeležjima, ali i sportskim savezima i klubovima, zbog čega je neophodno da nadležne institucije u našoj zemlji donesu jedinstven i opšteobavezujući stav o tome kako da se naše sportske organizacije i klubovi, na domaćoj i međunarodnoj sceni, ponašaju prema klubovima i sportistima iz tzv. države Kosovo na svim sportskim takmičenjima, na kojima učestvuju i srpski sportisti i reprezentativci Srbije.