Bugarski kvazi eksperti lažu o pravoslavlju i radu: Srbi su vredni i radni ako su zaista pravoslavni

0
127

Beograd, 4.5.2018 – Kako pojedini moćnici sa Zapada ne uspevaju da ekumenskim idejama unište naše Sveto pravoslavlje, za tu nečasnu nameru koriste i našu braću po veri, bugarske „eksperte“ Svetske banke, koji u propagandnom istraživanju dovode u vezu pripadnost pravoslavnoj veri i siromaštvu, sve sa ciljem da diskredituju i ponište postojanje vere i omalovaže nas pravoslavne hrišćane. Da su se ti eksperti malo udubili utvrdili bi da je Mojsije dobio deset Božjih zapovesti na Sinajskoj gori. Četvrta zapovest Božja glase: „Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i obavi sve poslove svoje, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvome.“ Jasno piše da šest dana radi i obavi sve svoje poslove! Takođe, saznali bi da smo mi pravoslavni Srbi vrednost rada utkali u svoju himnu Bože pravde koja je u istinu i molitva gde u stihu kaže „Složi srpsku braću dragu na svak dičan slavan rad.“ Ti eksperti su mogli da se raspitaju da suNikola Tesla i Mihajlo Pupin su bili potomci srpskih pravoslavnih sveštenika, i nisu krili svoje oduševljenje pravoslavnom verom, srpskom tradicijom i Kosovskim zavetom. Obojca su bili veliki radnici i afirmisali srpsku radnu etiku na svakom koraku. Tesla je govorio „Da bi bio uspešan u ovom svetu, čovek mora da se privoli na najtežu vrstu rada“, a Pupinovo geslo je bilo „Ništa čoveka ne čini toliko srećnim kao pošteno uverenje da je dao sve od sebe“. Ovi velikani su svojim životima izveli usklađivanje o kom govorimo. Oni su postali vitezovi rada i znanja. – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).

Đurđev ističe, da po principu, „Zavadi pa vladaj“ zagovornici „novog svetskog poretka“ pokušavaju da ceo svet unifikuju prema pravilima najmoćnijih svetskih megakorporacija koje žele da sve narode sveta stave u jedan tor i da im nametnu jednu religiju kao dobru i poželjnu. Na žalost zlobnici su uspeli da među pravoslavnim bugarima pronađu neke kvazi eksperte a pre bih rekao bugarske narikače i proročice koje sa naukom nemaju ama baš nikakve veze. A ako se Svetska banka na njih oslanja onda neka se ne nadaju verodostojinim informacijama i valjanim zaključcima.

Pravoslavna vera je kod Srba, uspela je da sačuva sve one osobine kojima se kao narod ponosimo a kojima se dive i pripadnici mnogih naroda širom sveta – radna etika, hrabrost, požrtvovanje, briga o bližnjem, gostoprimstvo, negovanje porodičnih vrednosti, pomoć u nevolji, i zato, neka ti dušebrižnici brinu o siromaštvu u svojim zemljama a od pravoslavnih naroda mogu samo da uče kakva je razlika između duhovnog i materijalnog siromaštva i kakav bi standard danas imale srpske pravoslavne zemlje da nam nasleđena imovina radom i trudom naših predaka ostala celokupna materijalna baština koju su ili Sulejmanovi dripci ili varvari sa zapada ratovima i pljškom i bombardovanjem od nas ili ukrali ili uništili. A naši partneri umesto što nam popuju mogli bi da doslovno primene bar poslednje tri božje zapovesti koje glase: „Ne ukradi. Ne svedoči lažno na bližnjega svoga.Ne poželi ništa što je tuđe.“ A tada bi mi pravoslavni Srbi sigurno bili bogatiji – zaključio je Đurđev.